Campioana și boabele de mazăre

“După aceea, Isus a turnat apă în lighean și a început să spele picioarele ucenicilor Săi și să le șteargă cu ștergarul cu care era încins” (XIII, 1-5)….

Am 1,70 înălțime (mama a fost destul de generoasă, zic eu!). Dar în prezența Izabelei Lăcatuș Cîrstea, una dintre cele mai mari gimnaste ale lumii, care îmi este profesoară la cursul de instructor de aerobic organizat de Fitness Scandinavia, mă simt de ”măreția” unui bob de mazăre…..

Am aflat de-a lungul vieții că oamenii MARI, MARI cu adevărat, sunt adesea însoțiți de o modestie exemplară și, mai ales, nu calcă și nu strivesc boabele de mazăre…..Dimpotrivă….

”step touch, 32 de timpi, V step, grapevine, mambo” – demonstrează pașii și îi pronunță de un milion de ori fără cea mai mică umbră de enervare sau plictis. Mișcările perfecte ale Izabelei izbucnesc cu mult înaintea cuvintelor; de vei pune rigla pe piciorul perfect întins al profesoarei mele de aerobic, nu vei constata nici măcar o abatere de 0,000001. Curată matematică….., dar câte mări de sudoare au curs….

Izabela este atât de îndârjită și de pătimașă încât nu părăsește nimeni sala de aerobic fără ca pașii să fie bine înțeleși și corect executați. Și iar explică, și iar repetă, și iar explică, și iar….Oare la ce s-o fi gândind în clipele astea?….Ea este campiona lumii, noi – boabele de mazăre. Pe care nu le strivește.

Izabela nu pare obosită. După 8 ore de muncă cu noi de mai bine de 3 week-end-uri, singura care o trădează este vocea. A răgușit puțin. Dar pe lângă operația la gleznă care a făcut-o să renunțe la gimnastică chiar înaintea JO de la Barcelona din 1992 și să se îndrepte către gimnastica aerobică, răgușeala este ca o atingere de fluture…..

Dacă Izabela Lacătus Cîrstea, medaliată de 6 ori cu aur, de 7 ori cu argint, de 6 ori cu bronz la campionate mondiale și continentale de gimnastică aerobică, s-ar fi născut în America, ar fi primit pentru fiecare medalie caștigată câteva milioane de dolari, burse la universități prestigioase precum Stanford…..

 

....și a venit Petru și i-a zis: ”Doamne, au Tu vrei sa-mi speli picioarele?

Iisus i-a răspuns: ”Ceea ce fac Eu, tu nu stii acum, iar dupa aceasta, vei pricepe”…..

Acum nu știm exact, dar cu siguranță vom afla și vom pricepe mai târziu ceea ce Izabela Lăcătuș Cîrstea a făcut pentru noi, ucenicii, boabele de mazăre.

Despre Izabela găsiți pe Wikipedia sau o puteți vedea aici: http://www.youtube.com/watch?v=CfqxnyWqtEI

Dar cel mai bine ar fi să o întâlniți la World Class unde are clase de aerobic, pilates, bosu. În plus, alături de Cristina Androne (despre care am scris aici https://www.dumitra.net/blog/?s=Cristina+Androne ), îi școlește pe viitorii instructori de aerobic.

Este darnică cu zâmbetele, rabdătoare și explodează de energie.

Eu, bobul de mazăre, sunt onorată că am cunoscut-o pe Izabela Lăcătuș CîrsteaCAMPIONA.

Related Posts

  • E bun stretchingul înainte de alergare?E bun stretchingul înainte de alergare? În parcul Tineretului unde alerg, mă așteaptă, cel puțin în fiecare week-end, un măr pădureț, roșiatic, de robustețea unei balerine ieșite la pensie - l-am botezat ”copacul ciupercă”; cam la nivelul șoldului meu, are o excrescență de forma unei ciuperci generoase pe care, înainte de […]
  • Zumba fitness sau aerobic fitness?Zumba fitness sau aerobic fitness? - "Eu nu ştiu să dansez!" îmi spun invariabil noii cursanţi ai orelor de Zumba. - Nici nu trebuie! Ca să participi la ore de Zumba, nu trebuie să ai experienţă de dansator - e suficient să-ți doreşti să faci mişcare. De altfel, această disciplină de fitness nu este un curs de dans. […]
  • Jos chiloțelul lui Jane!Jos chiloțelul lui Jane! Sunt în metrou, într-una din zilele când îmi țin orele de Zumba fitness. Mă așez și-mi scot cartea din sacul de sport. Îmi reiau lectura de la pagina 73; întorc foaia. N-apuc bine să citesc, că mă crispez toată, mă repliez, închid ca arsă cartea, păstrând totuși un deget înfipt între […]
  • Aerobicul de HalăuinAerobicul de Halăuin Zilele trecute, mă abătui într-un mall bucureștean. Fără să mă încerce vreo nevoie specială, degrabă îmi săriră  în ochi plăcuțele arătând direcția toaletelor: erau învăluite într-un fel de pânză albă și rară, flocoasă, ca o pâclă de lână turtită înainte de a fi toarsă. ”Ia, uite, zisei, […]
  • ”Cât de important e zâmbetul pentru dumeavoastră?””Cât de important e zâmbetul pentru dumeavoastră?” ”Mai așteptați, vă rog, 30 de minute, domnu` doctor are pacient; între timp, completați  fișa asta.” îmi zise recepționera de la o clinică cu verde pe fundal; rochia scurtă și rărită ușor pe șolduri, învolburată în jurul taliei de un volănaș minuscul, de un  roze somon anemic, lăsa să i […]

You may also like...

1 Response

  1. Ioana STANCIU says:

    Foarte frumos si, mai ales, foarte adevarat tot ce ai scris despre Izabela. Este un exemplu de daruire, de modestie, de tenacitate si de profesionalism. Mi-e drag s-o vad la WORLD CLASS si sper ca toti cei in drept stiu pe ce comoara au pus mana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *