Mousse dietetic cu brânză și făină de migdale

Din capul locului vă spun că este un mousse încropit la inspirație, pornind de la ideea ca am niște brânză rămasă în frigider, ce fac cu ea.

INGREDIENTE:

6-7 linguri (cu vârf) brMousse de branza cu faina de migdale fara zaharânză de vaci bine scursă de zer

5 ouă mari

6 linguri indulcitor din stevia (mousse-ul nu iese amar!)

3 linguri cu vârf făină de migdale. Eu am cernut făina, iar granulele mari le-am îndepărtat. Cele 3 linguri se referă la ceea ce rămâne după cernere.

1/2 linguriță  esență de lămâie sau coajă rasă de lămâie

1 linguriță apă de flori portocale (dacă ai…; totuși, neavând zahăr și grăsimi, mousse-ul, trebuie să jonglezi cu parfumurile)

PREPARARE:Mousse de branza cu faina de migdale fara zahar2

Preîncălzești cuptorul la 180 grade. Pregătești un vas cu diametrul de 26 cm. pe care îl îmbraci cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei.

Pui brânza într-un castron mai mare. La separarea ouălor, gălbenușurile le pui peste brânză, albușurile în robot. Peste brânză și gălbenușuri adaugi  esențele sau coajă rasă de lămâie. Bați bine albușurile adăugând rând pe rând câte o lingură de îndulcitor. După ce s-au îmbățoșat (cheia reușitei este ca albușurile să fie bine bătute, iar brânza să nu aibă zer, altminteri, mousse-ul se lasă foarte mult), le adaugi, în mai multe reprize, peste brânza cu gălbenușuri. Amesteci de jos în sus, cu o mișcare circulară. La final, adaugi făina de migdale cernută. Amesteci blând, fără să insiști prea mult.

Lași la cuptor aproximativ 45-50 de minute. Nu te lăsa păcălit/ă de aspectul rumen, mai trebuie lăsată încă 2-3 Mousse de branza cu faina de migdale fara zahar3minute. Riscul ar fi ca in mijloc să nu se coacă bine.

E posibil ca după răcire să se mai lase puțin.

Bun și pentru cei care au început ”dieta”, cu condiția respectării ingredientelor din rețetă și, desigur, a unei porții ”rezon” . Nu uitați că orice adaugați în plus (fructe confiate, nuci, unt etc.) înseamă alte multe calorii. Când e vorba de adăugat, toți avem imaginație. Cum facem însă când trebuie redus la minimum, căutand totuși să păstram un gust agreabil….
Potrivit și pentru cei/cele care fac antrenamente de forță.

Mousse-ul acesta, deși dietetic, nu funcționează pe principiul ”mănânci cât vrei și nu te îngrași”. În fapt, așa ceva nu există. Chiar și pieptul de pui, mâncat într-o cantitate mare, îngrașă. Orice exces neconsumat este stocat. Corpul nostru știe să fabrice grăsime și din proteine…..Nu-l provocați!

Related Posts

  • Ziua DaphnieiZiua Daphniei Aseară am avut ca cină târzie un dor de Dunăre și-o insomnie și-am citit câteva pagini din Dincolo de nisipuri, de Fănuș Neagu. De câte ori ajung, zice el, să dorm bine, mă trezesc împovărat de metafore. Și toți criticii (deștepți) îmi spun să le ucid. Asta-mi aduce aminte de […]
  • Amor floral-pascalAmor floral-pascal A nins și azi. Câte un vânticel a pieptănat când și când coamele cireșilor și prunilor. Petalele merilor, în strâns amor abia înfiripat, s-au ținut bine. M. mă anunță, lunând-o înaintea mea pe cărarea spre livadă, că a înflorit busuiocul. Hei, e rozmarin, nu busuioc! Își râde-n barbă […]
  • 1-0 pentru Brazilia la recomandări nutritionale1-0 pentru Brazilia la recomandări nutritionale Spre deosebire de alte țări, care au elaborat un ghid alimentar în care li se spune oamenilor ce să mănânce, Brazilia nu risipește nici hârtie și nici nu vine cu informații știintifice sau matematice. Face doar recomandări legate de cum să mănance brazilienii. Multe țări realizează […]
  • ”Război” célinian, după 88 de ani”Război” célinian, după 88 de ani Excepțională traducerea Magdei Răduță. Chiar și doar pentru asta, romanul merită toată vâlva strârnită printre pasionații de Céline (eu, printre). Citii în ultimul an cărți bune, fără îndoială, dar traduse într-o româno-franceză admirabilă. Vreau să spun cu asta că simți franceza […]
  • 20 – și doar am clipit20 – și doar am clipit Urcăm scările de la metrou și ea protestează.- Vai, cum m-am lăsat păcălită.Ajungem la suprafață. Gâfâie.- Ai mai fi purtat tu acum blugii mamei tale și toate cele dacă aș fi luat scările rulante, o întreb.- Știi doar că sunt comodă, se alintă ea.- Nu, nu cred. Poate uneori. Toți avem […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *