Vrei sa slăbești cu adevărat? Nu te lăsa manipulat!

Slabire plastrure 1 Slabire plastrure 2 Slabire plastrure 3 Slabire plastrure 4Dacă te-ai întrebat de ce proliferează publicitatea la produsele de slăbit miracol…

Pentru că există o piață. Din păcate, industria produselor de slăbit generează cifre cu multe zerouri; în plus, funcționează legea cererii și a ofertei…. Iar cererea este din ce în ce mai mare.

  • Pentru că disperarea (asta poate și din cauza presiunilor mediatice….; însă, a fi slab nu este întotdeauna egal cu a fi fericit. ) unora de a slăbi repede este atât de mare, încât obturează buna judecată și decelarea consecințelor pe termen lung.
  • Pentru că este exploatată credința noastră ancestrală de a închina unui miracol, care nu este palpabil și care transcende puterea noastră de înțelegere. ”Crede și nu cerceta.”

Și pentru că tot am făcut efortul absolut anost  de a capta pozele acestea dintr-un anunț publicitar, haideți să le trecem olecuță în revista.

Poza 1: Doamna din dreapa pare reconstruită pe baza pastilei de slăbit numită…. bisturiu. 8 kilograme și ceva (25 în 3 luni de zile, zice reclama) într-o lună, la totalul acela de kilograme este neverosimil. Într-un interviu ulterior conferinței de la București, dr. Oz spunea că poți slăbi 10 kilograme într-o lună: dacă îți tai un picior….Mai mult, forma alungită a coapselor și primul pachet de pătrățele pe abdomen arată o muncă constantă și susținută în sala de sport de cel puțin 2 ani.

Poza 2: …n-avem ce discuta! Nimic credibil. Pozele, în primul rând, sunt fără cap. Cine își dă acordul pentru publicarea pozelor, o face total ( sau zona ochilor este blurată). Altfel, pozele n-au nici un credit. În 2 luni, după ce vei fi avut colăcei, să stea pielea întinsă ca pe bară, puțin probabil.

Și, pentru că lucrez, de ceva ani, preponderent cu femei, vă spun în totală cunoștință de cauză și onest că  poți obține un corp sculptural (mâncând echilibrat în mod constant și făcând sport cu regularitate), dar nu în 2 luni și ținând cont de următoarele:

  • greutatea de la care pleci. De exemplu, o femeie de peste 30 de ani și care are o greutate mai mare de 100 de kilograme, chiar și după slăbire controlată și exercițiu fizic constant, poate păstra ”un șorț” de piele, pe care îl poate îndepărta apelând la medicul estetician.
  • istoricul slăbirilor/îngrășărilor repetate. Cele mai bune rezultate le obțin cele care nu au abuzat de regimuri de slăbtit (și reîngrășări repetate). După numeroasele experimente făcute asupra propriului corp, acesta devine rezistent la slăbire. Misiunea lui este să îți asigure supraviețuirea, iar aceasta se face pe seama țesutului adipos. De aceea, multe dintre noi suntem surprinse să constatăm că, după ce ne-am jucat cu corpul nostru de-a ”sus-jos-sus-jos”, acesta, corpul, nu ne mai ascultă….
  • vârsta. Femeile care trec de 40 de ani vor constata ca nu mai reușesc să slăbească atât de ușor precum odinioară. Perimenopauza, înaintarea în vârstă, dar și modificarea echilibrului hormonal fac să scadă masa musculară în mod accelerat. Masa musculară este cea care consumă și în stare de non efort fizic. Tesutul gras este inert, nu consumă. Bea, mănâncă, dar nu plătește nota de plată.
  • istoricul hormonal. O simplă analiză de sânge nu este suficientă pentru a vedea dacă suferi de hipo sau hipertiroidie (tiroida este o glandă mică, în formă de fluture, situată la baza gâtului. O dereglare a tiroidei poate da semne de oboseală permanentă, creșterea în greutate fără schimbarea alimentației, perturbarea somnului, constipație, semne de depresie). E nevoie și de un consult amănunțit. E necesar să descrii medicului simptomele. În trecut, diagnosticul de hipotiroidie se punea pe baza examinării medicale. Pe baza observației, medicii au constat, de pildă, că pierderea extremității sprâncenelor era un semn de hipotiroidie.
  • stresul. Da, prea mult stres îngrașă! Nu intru în amănunte. Spun doar că stresul ”obligă” organismul să facă provizii de țesut adipos exact acolo unde nouă femeilor ne place cel mai puțin: pe burtă. Mai sunt și alți factori, dar mă opresc aici pentru că nu acesta este subiectul principal al articolului.

Poza 3: Uite ce a reușit cu …. fitnessul.  Fitness la greu…..de cel puțin 3 ani. No comment!

Cât despre secret (poza 4: ”Jurnalista noastră a slăbit 18 kg în doar 8 săptămâni! Ce puteţi face când antrenamentele şi dietele nu dau rezultatele dorite?”), mai priviți încă o dată poza 4… Vi se pare că, la abdomenul acela perfect profilat în pătrățele, antrenamentele n-au dat rezultate??????

Mă opresc pentru că simt că disprețul făță de inteligență și bun simț este împins mult prea departe…. și pentru că fiecare este stăpân pe portofelul și kilogramele sale…. Eu doar constat, n-am dreptul să judec!

P.S. Nu mi se pare deloc iesit din comun sa ai cateva kilograme in plus față de ”standardul” pe care presa ni-l bagă pe gât. Dacă te simși bine în pielea ta și ești sănătos, atunci n-ai nicio problemă.

Related Posts

  • Cum ne subțiem după RevelionCum ne subțiem după Revelion Se pare că am acumula, între Crăciun și Revelion, între 0,4 și 0,9 kilograme, o greutate pe care, zic cercetătorii, ”probabil” n-o prea mai pierdem în cursul anului și care ar contribui la o creștere constantă a greutății corporale. Ar fi un ”dar” pe care ni-l facem în ultima perioadă a […]
  • Cum să ne împăcăm cu propriul corpCum să ne împăcăm cu propriul corp Corpul nostru face nazuri. Are chef de dulciuri când noi vrem să-l trecem la dietă, obosește când noi vrem să-l urcăm pe banda de alergare. Diferă foarte mult de ceea ce ne-am dori să fie. De ce relația cu corpul nostru este atât de complicată? De ce, de multe ori, ni-l percepem ca […]
  • Slăbesc, deci mă mențin?Slăbesc, deci mă mențin? 1. Cât de mult voi pierde în greutate într-o săptămână?   Atunci când începi un program de scădere în greutate, principala ta preocupare este dacă această metodă este eficientă și dacă vei pierde rapid în greutate. Unele regimuri (cele […]
  • Întrebări frecvente despre slăbitÎntrebări frecvente despre slăbit Când începi un program de slăbit, este absolut firesc să (îți) pui câteva întrebări care să te ajute în a înțelege mai bine drumul pe care ai pornit: 1. Cât de mult voi pierde în greutate într-o săptămână? Atunci când începi un program de scădere în greutate, principala ta preocupare […]
  • Slăbitul sau mersul la nutritionisti – moda sau necesitate?Slăbitul sau mersul la nutritionisti – moda sau necesitate? Slăbitul si/ sau mersul la nutritionisti - moda sau necesitate? Pana sa clarificam, nu uita ca cel mai bun nutritionist esti chiar tu, iar cea mai buna metoda de slabire, cand nu ai un surplus ponderal mare, este cea care iti aduce si echilibru fizic, si echilibru mental, si […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *