Un exercițiu combinat pentru talie, piept, brațe

În fiecare dintre noi zace câte un mic Napoleon când vine vorba să facem cât mai multe lucruri într-o perioadă dată de timp. Exercițiul de azi, deși simplu, atinge mai multe grupe musculare, fiind special croit pentru cei/cele care suferă de ”n-amtimpnicisărespir”. Păcat! Însăsi respirația corectă arde cu până la 10% mai multe calorii….

Într-un interval de 10 minute, în timpul aceluiași exercițiu, lucrezi talie, piept și brațe; chiar și ceva spate. Dacă adaugi exercițiului de azi și o combinație de elemente cardio pentru picioare, ai deja o ședință completă de total body workout (”ador” cuvintele în engleză, știut fiind că sunt o francofonă patentată, dar și o apărătoare a limbii române curate 🙂  ) în doar 20 de minute. Parfum!

În opinia mea, cele mai frumoase abdomene se fac de pe gym ball (swiss ball). Sunt la fel de eficiente, la fel de solicitante ca și cele făcute de pe podea, dar puțin sau deloc stresante pentru spate. În plus, lucrul pe minge are o componentă ludică, ceea ce aduce și mai multă relaxare (mai ales pentru cei care nu privesc sportul ca pe o ”sarcină de serviciu”). Și încă ceva: echilibrarea, găsirea poziției pe minge, este în sine un exercițiu care face apel la musculatura profundă. Pe scurt, un cocktail bun, concentrat, gustos.

123456

Succesiunea fotografiilor de mai sus arată și ordinea în care este făcut exercițiul. Pentru ca ”simțirea” să fie mai intensă, eu folosesc o minge (mică) de 1 kg. Este la libera alegere a fiecăruia/fiecăreia dacă și câte kilograme  folosește (minge, ganteră de 2,3 kg., sticlă cu apă sau copilul din dotare, halba cu bere).

Înainte de începerea exercițiului propriu-zis, este foarte importantă  găsirea echilibrului. Ideal ar fi ca zona lombară si coccisul să fie în permanent contact cu gym ball-ul, iar tălpile lipite, bine înfipte în podea.

1Foto 1: Coboră spatele pe minge atât cât să te simți ”confortabil” 🙂 , cu mingea adusă la nivelul pieptului.

2Foto 2: Împinge minea de la piept spre exterior în timp ce răsucești trunchiul spre laterală. Etapa intermediară a exercițiului.

3Foto 3: Împinge la maximum mingea întinzând și mai mult brațele până ce se simte alungirea mușchilor taliei și ai spatelui. Etapa finală a exercițiului pe o singură parte.

Foto 4: Revenire la poziția de plecare și apoi răsucire pe partea opusă4

Foto 5: Etapa intermediară pe partea opusă.5

6Foto 6: Etapa finală a exercițiului pe partea opusă.

Nu uita să respiri! Inspiri la începutul exercițiului, expiri la răsucirea bustului.

Număr de repetări și serii: câte poți, cu pauze scurte și rare, astfel încât să poți umple 10 minute. Mai puțin decât îți consumă băutul unei cafele. Sau a unei beri….

Iar cafeaua, deși are efecte tonice, nu tonifiază musculatura….

Related Posts

  • Nu schiezi, ce să faci totuși la munteNu schiezi, ce să faci totuși la munte Vara trecută, povestesc unui prieten despre vacanța noastră, a patra (știu, zâmbiți!), la Eforie Sud (asta și datorită gazdelor noastre primitoare și drumului scurt). Îmi arăt indignarea că, în toți anii aceștia, nu s-a schimbat mai nimic (în bine) pe litoralul românesc. Replica pe care […]
  • Eu, cea de altădatăEu, cea de altădată Acum 20 de ani, pe vremea când mâncam smântâna cu lingura, ca aperitiv, la bufetul din colțul redacției Sfatul Țării din Chișinău, Moldova, și la puțin timp după ce Podul de flori de peste Prut începea să se ofilească.... ....Ospătarița, o basarabeancă bondoacă și înțepată, trecută de […]
  • Bavarezii mei ca Brăila lui IstratiBavarezii mei ca Brăila lui Istrati Pe Eminescu colț cu Independenței (fostă Karl Marx) există de când lumea, adică de când orbul a nimerit Brăila, o covrigărie. Intrarea, așa cum o vedeam atunci, după ce ieșeam din librăria de vis-a-vis de unde cumpăram caiete, nu e pe nici unul dintre bulevardele astea brăilene, ci fix […]
  • Un exercițiu simplu pentru talieUn exercițiu simplu pentru talie Așa cum am bănuit, fermoarul nu a fost inventat de o femeie. Ce nevoie ar fi avut ea ca din când în când să intre în panică din pricina rigidului mecanism care nu se mai închide bine....? pentru că, desigur, intră la apă.... 😉 Talia femeii și fermoarul sunt rareori prieteni buni; de […]
  • Biscuiți cu zen și miere pentru (ne)sportiviBiscuiți cu zen și miere pentru (ne)sportivi   Ingrediente: 450 gr. miere 1 kg făină (+ 4-5 linguri- vei vedea de ce) 200 gr. migdale măcinate mărunt 3 ouă întregi 375 gr. unt 2 linguri rase bicarbonat stins cu zeamă lămâie 2-3 linguri cacao Opțional: o ceașcă zahăr* Bucăți de ciocolată […]

You may also like...

2 Responses

  1. opris kati says:

    esti foarte tare Dumitra!
    de cand te-am descoperit, cautand dupa pantofi pentru Zumba…, te citesc intr-una!
    nu vii la Valuri 2013 la Neptun??? ne-am putea cunoaste personal.
    mi-ar face placere. noi zumbistele de la Arad venim cateva…
    Cu multa admiratie,
    Kati

  2. dumitra says:

    Multumesc frumos, Kati. Nu stiu daca voi putea ajunge, dar tinem legatura. Traiasca pantofii de Zumba! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *