Shortcut către slăbire – studiu

Aerobic 1Metoda cu cele mai bune rezultate în Anaerob ex 1procesele de slăbire este cea care combină antrenamentul aerob (combustibilul folosit este oxigenul) – aerobic, alergare, Zumba fitness, ciclism, înot, baschet, fotbal etc.- cu cel de rezistență musculară (anaerob): exercițiile de tonifiere sau creșterea masei musculare.

Este concluzia unui studiu pe care l-am citit ieri in WorldHealth.net, ceea ce-mi confirmă și rezultatele obținute pe propria-mi piele, fără să fiu ghidată de vreo cercetare (we trust in dumitra.net 🙂 ), dar și multele (deja) articole scrise aici despre căile sigure de săbire și remodelare exclusiv pe cale sportivă.

Cercetătorii studiului, la care au participat femei și bărbați, supraponderali sau obezi, cu vârste între 18-70 de ani, au împărțit cei 234 de participanți în trei grupe:

1. Primul grup a avut misiunea de a se supune unui antrenament exclusiv aerob, realizat la o intensitate de 7o-85% din ritmul cardiac maximal, timp de 45 de minute,  de 3 ori pe săptămână;

2. Al doilea grup a fost supus unui antrenamnet exclusiv de rezistență musculară (anaerob), 3 ori pe săptămână, 45 minute, 3 seturi de exerciții a câte 8-12 repetări la fiecare aparat, fiind vizate grupele musculare mari.

3. Al treilea grup a combinat antrenamentul aerob cu cel anaerob, întocmai cum au făcut grupurile 1 și 2.

La sfârșitul celor 8 (opt!) luni de studiu, cele 119 persoane care și-au finalizat misiunea au fost măsurate, cântărite, evaluate corporal și cardiovascular.

Concluziile:

GRUPURILE 1 și 3 au pierdut cel mai mult în greutate.

GRUPUL 2 (antrenament anaerob) a CRESCUT în greutate din pricina creșterii masei muscusculare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Circumferința taliei și masa de găsime s-au redus la GRUPURILE 1 și 3; NEMODIFICATE la GRUPUL 2.


 Totuși, măsurătorile masei slabe (greutatea mușchilor, oaselor, ligamentelor, tendoanelor, organelor interne) au arătat o creștere la GRUPURILE 2 și 3, dar nici o modificare la GRUPUL 1 (antrenamnet aerob).

Quod erat demonstrandum!

Related Posts

 • Subtirimea taliei se tine in bucatarieSubtirimea taliei se tine in bucatarie Regret ca va dezamagesc, ca spulber un mit, o scuza ("stiu, am un surplus de kilograme pentru ca nu am timp de sala....") dar subtirimea taliei/definirea abdomenului nu "tine" (doar) de cantitatea exercitiilor sau de numarul (nesfarsit...) de ore petrecute in sala de sport. Cand decizi […]
 • Pregătirea fizică pentru schiPregătirea fizică pentru schi Anda va pleca la schi  în ianuarie; zilele trecute, îmi solicita câteva exerciții care să o pregătească pentru efortul ce va să-l facă. Cum presupun că Anda nu e o excepție în această privință, dau mai jos câteva idei, astfel încât să treci de prima zi de schi fără febră musculară și să […]
 • NU. MUȘCHII NU AU MEMORIE!NU. MUȘCHII NU AU MEMORIE! Pandemia asta mi-a confirmat un lucru pe care l-am suspectat de la început ca fiind o balivernă din categoria "studiile au arătat". NU, MUȘCHII NU AU MEMORIE! După câteva luni în care n-ai (prea) făcut sport, o iei de la capăt. Reeduci musculatură, reeduci articulații, reeduci capul să […]
 • Antrenament cu BosuAntrenament cu Bosu E duminică dimineața și, în timp ce unii merg la slujba de la biserică, alții merg la (cea de la) mall. Astăzi, joc în a doua ligă.... Izabela mă așteaptă la etajul al treilea. La ora 1o dimineața, în tigăile restaurantelor mult mai numeroase decât sălile de sport, mâncarea deja sfârâie. […]
 • E necesară încălzirea înaintea ședinței de sport?E necesară încălzirea înaintea ședinței de sport? După niște ani buni de practică sportivă susținută - atât pentru mine, cât și pentru cursanții mei - afirm, cu toată convingerea, că încălzirea este importantă înaintea antrenamentelor sportive. Este importantă nu doar fizic, ci și mental. Mental pentru că, în cele 5-7 minute de […]

You may also like...

1 Response

 1. Lavinia says:

  Ma bucur enorm ca v-am gasit blogul ! Sunteti demna de admirat si apreciat . Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti daca am o alimentatie si un antrenament corect pt a slabii . [ tin sa precizez ca vreau pana la vara sa ma vad cu cel putin -15 kg ] .
  Antrenamentul la sala : incep cu 20 de minute de banda , 30 de minute stepper dupa care 4 seturi de exercitii a cate 20 la fiecare aparat iar la sfarsit inca 20-30 de minute de bicicleta.
  Avand un program care nu imi permite sa am mesele foarte regulate [ cursuri de la 13-14 pana seara la 20 ] un exemplu de o zi ar fi :
  dimineata inainte de antrenament 1-2 mere medii
  la 30 de minute dupa sala [ aproximativ ora 10 ] : cereale musli cu 250-300 ml de lapte degresat + 2 oua fierte ( mananc doar albusurile )
  in jur de ora 12:30- piept de pui la gratar + 150 -200 gr de orez brun sau in loc de orez o salata
  avand cursurile imi mai iau la mine un iaurt cu 2 % grasime sau un mar .
  Va multumesc ,
  Lavinia M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *