Cât am câștigat din sport în 2012!

E știut că cele mai bune idei ne vin deseori pe toaletă, în somn, când medităm, când aleargăm – cum 1an_dumitra.net_4e și cazul meu. Pe 30 decembrie 2011, în timp ce alergam, îi spun soțului meu că aș vrea să dezvolt un site în care să scriu despre cât de drag mi-i sportul mie. Pragmatic ca un inginer, m-a privit cu coada ochiului, și mi-a răspuns expeditiv:

-”De ce nu! Ești absolventă de ziaristică, ceea ce ai făcut pentru tine, poți face și pentru alții; ocupă-te tu de conținut și mai vedem cu forma! Numele dumitra.net există, l-am cumpărat de 10 ani…, te așteaptă….

La câteva zile după acest dialog, pe 7 ianuarie (zi mare pentru creștini), eram on line. De atunci, am scris, în medie, un post la două zile. Luându-mă drept cobai, arăt efectul pe termen lung – fizic, fiziologic și mental (cine crede în dieta de două săptămâni este rugat să schimbe canalul) al miraculoaselor pastile de slăbit prin… sport (vezi aici care sunt); se înghit cu apă multă, oricând (chiar și în vacanță), oriunde (nu musai într-o sală de sport) și cât te ține cureaua, mutând din cand în când cursorul spre minus până la victoria finală. Ura, ura, ura!

Deși am devenit instructor de aerobic și Zumba fitness și deși sunt pasionată de alergare în aer liber, aerobic, Zumba, de exerciții de întărire a musculaturii (creșterea în vârstă duce la o pierdere musculară inevitabila – vezi aici de ce) nu sunt partizana nici unui sport; sau, mai corect spus, sunt partizana tuturor sporturilor.

Încerc să demitizez ”rețete de succes” din fitness, astfel încât, fiecare să se simtă liber în a alege  ce tip de efort se potrivește cel mai bine construcției (vârstei) sale  fizice și mentale, în deplină concordanță cu obiectivul pe care și-l stabilește: să slăbească, să se fortifice, să ducă un trai sănătos sau toate la un loc. Despre toate acestea am scris și voi continua.

we_can_do_it_dumitra

we_can_do_itCât despre mine, sportul m-a îmbogățit enorm: mentalul mi-e mai tare ca granitul, fizic (trecută și prin două nașteri) sunt mai în formă decât am fost la 20 de ani, spiritual – sunt între Dumnezeu și familia mea.

Din toate aste lucruri rezultă, cum zice și sloganul, ”să ne simtem bine” (greșeala este intenționată 😉 ). Pentru că în sport ” It’s always about having fun” .

Îți mulțumesc pentru că mă citești! Have fun!

Related Posts

  • 5 ani de blog. Doame-ajută pe mai departe!5 ani de blog. Doame-ajută pe mai departe! Urmează un anunț publicitar.... Ignoră sau mergi la toaletă! ”Se spune că cele mai bune idei ne vin pe toaletă.... Dați-mi voie să infirm asta și să spun că, în cazul meu, cele mai bune idei mi-au venit în alergare (nu că n-aș sta și eu pe toaletă.....). De pildă, ideea blogului […]
  • ”Spre ce vârstă te îndrepți….?””Spre ce vârstă te îndrepți….?”
  • Cine este Veronika?Cine este Veronika? Publicasem de mai bine de o ora textul "Veronika mi-a dat o lecţie de sport" (gaseşti mai jos textul)  si mă pomenesc cu un e mail de la Veronika in care imi spune "I cant open sorry this attache". Cu multă politeţe ne rugase să îi facem câteva poze, pe care, graţie soţului meu, i […]
  • “Să spargem pepeni cu bucile!”“Să spargem pepeni cu bucile!” Vine vara, bine-mi pare; două buci am în dotare: cum tonifiez? Pentru că numai mâine nu e.....iulie - vară, mare, soare, nisip, tihnă, voie bună - îţi propun să începem de astăzi o serie de exerciţii cardio de tonifiere a coapselor şi fesierilor, cu rezultate vizibile şi.... palpabile […]
  • E bun stretchingul înainte de alergare?E bun stretchingul înainte de alergare? În parcul Tineretului unde alerg, mă așteaptă, cel puțin în fiecare week-end, un măr pădureț, roșiatic, de robustețea unei balerine ieșite la pensie - l-am botezat ”copacul ciupercă”; cam la nivelul șoldului meu, are o excrescență de forma unei ciuperci generoase pe care, înainte de […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *