Gât subțire, puternic, fără cute de grăsime

Cum subțiem grăsimea de pe gât și întârim musculatura, astfel încât să reducem cutele inestetice, bărbia dublă și chiar durerile de cap. Deloc greu. Ai două sticle? Merg și dozele de bere (nu halbe!). Pline. 🙂 Dar să nu anticipez până nu spun toată povestea, ca să înțelegeți cât de important este ceea vă propun să faceți.
Cele mai predispuse la dureri de cap și acumularea de grăsime în jurul gâtului sunt femeile. Știți și de ce…
Ceea ce știți, poate, mai puțin este că ne folosim umerii foarte rar, ținând, de pildă, brațele ridicate la nivelul umerilor sau deasupra capului.
Ați încercat să aplaudați, 5 minute, ținând coatele la nivelul umerilor? Și nu-i așa că, după 1-2 minute, simțiți că vă cad/ard umerii și că vă doare gâtul, chiar și capul?
Asta e din pricină că forța musculatură a umerilor și a gâtului este insuficient folosită (destinsă/întinsă , nu încordată!).
Mai mult decât atât, cei care au muncă de birou, din cauza încordării gâtului și a faptului că umerii sunt mereu ”căzuți” spre tastatură (trăgând de musculatura gâtului), se confruntă cu cefaleea de tensiune, adică dureri de cap care au drept cauză tocmai forța diminuată a musculaturii gâtului și umerilor.
Ce e de făcut? Cum și cât?
Veștile-s bune și nu vă spun asta doar din perspectiva instructorului care a văzut rezultate la cursanții cu care a lucrat, dar o arată și studiile*.
Lucrând o oră pe săptămână cu greutăți mici (între 0,5 kg și 2 kg, pentru cei mai antrenați), folosind exerciții specifice, reduci cu până la 69% intensitatea durerilor de gât și diminuezi considerabil stratul de grăsime. Dacă, în plus, ajuți cu un masaj zilnic al gâtului și bărbiei, vei vedea că în câteva luni gâtul devine mai ferm, umerii mai drepți și mai puternici.
În video, 2 exerciții de bază pentru a întări musculatura umerilor și gâtului. Le fac pe bicicletă pentru că asta ajută și la întărirea musculaturii spatelui. În plus, e mai fun și lucrează și picioarele. 
Dacă ce zic eu aici te ajută, spune și altora sau, mai bine, distribuie mai departe.

Related Posts

  • Cum faci abdomene fără dureri de spateCum faci abdomene fără dureri de spate Fă exercițiile din video și în 2 săptămâni vei obține un abdomen plat comme une tablette de chocolat. Stați, că aici sunteți pe o pagină serioasă. https://www.youtube.com/watch?v=gnolgUx-aug Nu, asa ceva nu se va întâmpla în 2 săptămâni, dar sigur vei simți: - abdomenul ceva mai […]
  • Fursecuri ușurele cu dulceață de caiseFursecuri ușurele cu dulceață de caise Ingrediente: 1,2 kg. făină (plus încă dacă va fi nevoie) 1 pachet 1/2 de unt 4 ouă 250 gr. zahăr 600 gr. dulceață de caise sau orice altă dulceață ceva mai fluidă 2 linguri bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie esență de rom Preparare: Topești […]
  • From Mamaia with… rainFrom Mamaia with… rain
  • Tu, astăzi, pentru care poză te-ai făcut frumoasă?Tu, astăzi, pentru care poză te-ai făcut frumoasă? În aripa cea nouă a mall-ului au apărut, pe o rază de 50 de metri, 3 magazine de make up (fără să le pun la socoteală pe cele deja existente). Toate  cu produse profesionale; toate cu prețuri piperate. Asta-i semn rău pentru soți, parteneri, iubiți, chiar și pentru tanti Mimi, […]
  • Vitamina D – esentiala pentru sistemul osos/Surse de vit.DVitamina D – esentiala pentru sistemul osos/Surse de vit.D Vitamina D este esentiala pentru metabolizarea calciului in organism: contribuie la absorbția acestui mineral în intestine și reabsorbția de catre rinichi. Esențială pentru creșterea oaselor in timpul copilariei, vitamina D contribuie la mentinere sanatatii oaselor si a dintilor si ajuta […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *