Perfecțiunea fundului mare și bombat de pe Instagram

Cu puțin înainte de pandemie, mi-a fost relatată povestea unei doamne aflate la limita depresiei pentru că, urmărind pe Instagram niște influensărițe cu fundul mare și bombat, ea nu reușea să ajungă la formele respective.

”Faimă virtuală” este un film tocmai despre marea bulă de săpun care se numește Instagram, despre cum poți cumpăra urmăritori – niște roboți, de fapt -, despre cum poți cumpăra aprecieri și comentarii, despre cum încep companiile să te curteze când atingi un anumit număr de urmăritori, deci devii ”influensăr”, deci faimos.
Primești produse gratis, vacanțe gratuite, devii ”cineva” într-un castel de cărți de joc machiate, poleite, imersat într-o lume aparent perfectă, confecționată artificial de o bună echipă de marketing.
Întrebarea e, dacă tot știm lucrurile astea (le știu și companiile care au bugete pentru asta, le știu și agențiile de publicitate), când/dacă se va sparge bula?
Când vor cere ”faimoșii” de la compania Instagram daune pentru toți anii în care au prestat, scris/prezentat constant pe ei, produsele primite, au marcat la aprecieri și comentarii și în folosul Instagram?
Ce se întâmplă cu căpuțul lor când nu vor mai fi în trend?
Cine le plătește asigurarea medicală, psihologul?
Ce se întâmplă cu căpuțul celor care se uită la divele poleite de pe Insta ca la niște modele perfecte, cu care nu vor putea semăna niciodată?
 
“Filmul este un experiment care isi propune sa destructureze mecanismele prin care oameni obisnuiti pot ajunge faimosi pe Instagram: trei tineri obisnuiti au fost transformati in “influenceri” cu sedinte foto false, cu cumparat de urmaritori si comentarii false, pentru a arata cum se construieste o lume falsa in social media.” (din interviul realizat de Urban.ro cu regizorul filmului)

Related Posts

  • Nici o legătură cu Valentine`s dayNici o legătură cu Valentine`s day Ieri seară, întorcându-mă de la sala de sport, am văzut în metrou, pe stradă, foarte multe doamne și domnișoare cu trandafiri roșii. Deși pentru mine ziua nu are absolut nici o semnificație (am scris aici de ce), fericirea femeilor purtătoare de flori mi-a bucurat ochiul. Fără să vreau, […]
  • Tort-mousse două ciocolateTort-mousse două ciocolate INGREDIENTE pentru blat: 2 ouă60 gr. zahăr pudră45 gr. faină10 gr. cacao 10 gr. unt topit INGREDIENTE pentru mousse ciocolată albă: 1 foaie de gelatină 50 ml lapte 200 gr ciocolată albă 450 ml frișcă (neîndulcită) INGREDIENTE pentru mousse ciocolată […]
  • Bavarezii mei ca Brăila lui IstratiBavarezii mei ca Brăila lui Istrati Pe Eminescu colț cu Independenței (fostă Karl Marx) există de când lumea, adică de când orbul a nimerit Brăila, o covrigărie. Intrarea, așa cum o vedeam atunci, după ce ieșeam din librăria de vis-a-vis de unde cumpăram caiete, nu e pe nici unul dintre bulevardele astea brăilene, ci fix […]
  • Avem și pe portocaliuAvem și pe portocaliu Foto credit: Ștefan, băiatul meu, 9 ani  Fitness model: mamă-sa, 46 ani
  • Postul – cea mai bună ”cură” de slăbire după RevelionPostul – cea mai bună ”cură” de slăbire după Revelion Înainte de a-ți pune echipamentul de sport și de a (re)veni la locul...transpirației, ia măsuri de îndepărtare a ispitei din frigider; nu să-ți faci cruce sau să porți ametist la gât 🙂 înainte de deschiderea ușii acestuia, ci să-ți propui 2-3 zile de post pe săptămână. Aceasta însemnând […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *