Batoanele de slăbit nu sunt pentru slăbit, ci pentru confort si pofta de dulce

Citesc (citesc si ma minunez, ma minunez si citesc…. totusi) intr-o revista (de buzunar) de culturism, urmatoarele texte, general valabile pentru mai multe sortimente de batoane, incluse la categoria produse pentru slabit:

AbdoCombate senzatia de foame (si cartofii prajiti o combat; corect ar fi fost: asanează pofta de dulce) si are efect de detoxifiere a stomacului (?!?!?!?!?!?! si ficatul cu ce se mai ocupa? e in șomaj tehnic?). Se recomanda 1-3 batoane pe zi …. Cu cat sunt inlocuite mai multe mese (cu scaune? deci si 5, chiar 6!), cu atat se va realiza mai repede eliminarea grasimilor (din baton? pentru ca au un continut mare de grasimi, fie ele si vegetale).”

Comentariile din paranteze imi apartin. Cred ca este inutil sa mai dau si alte explicatii, textul este suficient de graitor pentru oricare dintre voi.

Doar sa mai spun ca sunt extrem de calorice – cam cat 100 gr. ceafa de porc la gratar (fara cartofi prajiti), ca cei care sunt predispusi la constipatie, pot avea reactii neplacute si ca, daca accidental pot inlocui o gustare (eventual dupa un antrenament mai intens si combinat aerob-anaerob), in nici un caz nu pot/nu ar trebui sa inlocuiasca 3-5 mese.

In plus, din punct dIMG_0103_ cu bloge vedere psihologic, pentru cineva care vrea sa slabeasca, pot fi total contraproductive.

Si inca un text, la fel de ”inspirat”, dar pe care il las la interpretarea voastra: ”…..ajuta sistemul imunitar, regleaza traficul intestinal ….”

P.S. Interpretarea mea, pentru ca nu ma pot abtine: ajuta sistemul imunitar sa treacă strada, regleaza traficul intestinal, dimineata si seara, pe aeroport și in intersectiile mai aglomerate din Bucuresti și din alte orașe.

P.S. la P.S. De cativa ani buni, de cand ma instruiesc in domeniu/aplic/citesc/aprofundez literatura (serioasa!  😉  ) de profil, n-am vazut batoane de slabit in dieta nici unui culturist care vrea sa slabeasca. Nu ma refer aici la culturistul de ocazie…..

Related Posts

  • Prăjitură-tort cu dovleac, ciocolată neagră și migdalePrăjitură-tort cu dovleac, ciocolată neagră și migdale Dă Hălăuin, să lăsăm doveacul plăcintei și celticilor - cultul lui Jack, rătăcitorul bețiv, care nu își găsește loc nici în iad, nici în rai, umblând veșnic cu dovleacul-lampă în mână. INGREDIENTE: 50 gr. făină 150 gr. piure de dovleac 70 gr. pudră de migdale 60 de gr. […]
  • Cum faci cand n-ai timp de sportCum faci cand n-ai timp de sport Cand vine vorba sa povestesc despre mine, devin cam zgarcita. Insa, despre fitness si nutritie (adica munca mea), as vorbi catu-i ziua de lunga si jur ca n-as obosi. In interviul de mai jos, zic (n-am incotro!) si despre experiente personale, dar si despre colacei in jurul taliei sau cum […]
  • Pizza cu blat de conopidă. Copiii o vor adora!Pizza cu blat de conopidă. Copiii o vor adora! Să dai copiilor conopidă sau broccoli, e ca și cum te-ai pregăti pentru un marathon. E greu, dar nu renunți. Am găsit aici o rețetă în care gustul conopidei dă o savoarea specială unei pizza gătită rapid. Succes garantat la copii! Am apucat să gust o bucățică cât un vârf de deget..... […]
  • Celulita: există tratamente eficiente? (prima parte)Celulita: există tratamente eficiente? (prima parte) Piața anticeluliticelor abundă de produse și proceduri adesea costisitoare care pot îmbunătăți doar temporar aspectul celulitei. creme geluri masaj viguros folosind aparate tratamente cu laser, radiofrecvență sau ultrasunete; substanțe injectate în stratul superficial al […]
  • Supă de cartof dulce cu ghimbir și mărSupă de cartof dulce cu ghimbir și măr Să procesezi gustul dulce, când te aștepți ca ceea ce ai în farfurie să fie sărat, poate fi derutant, mai ales pentru copii. Dar, cum gustul se educă, începutul nu trebuie să dezarmeze. Venim din copilărie condiționați ca supa să fie sărată. Dar apare cartoful dulce și ne strică […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *