Ikea NU respecta termenele de montaj si instalare

N-am disparut! Doar mi-am disipat energia in renovarea unei parti din apartament (2 bai, 1 bucatarie, 1 hol), aceasta insemnand 2 luni de stres, insomnii, kilograme in minus etc. Experienetele acestea merita impartasite intr-un articol viitor, poate vor fi utile si altora care cauta metode inedite de a slabi…..
Pana atunci, cei care au in plan cumpararea de mobila de la Ikea Romania si vor sa plateasca pentru serviciul de montaj, instalare, colectarea deseurilor,e bine sa stie dinainte urmatoarele:
1. Termenele nu sunt respectate. DELOC! Dupa insistente si reclamatii, echipa de montaj (apartinand firmei Pronatur; nu stiu cine sunt)`a sosit dupa 5 zile de la termenul fixat la momentul cumpararii mobilei. Total 11 zile de la momentul platii.
2. De la call center ti se promite ca revin cu raspuns. Nu revin. Revii tu, daca nu ti se face lehamite.
3. Dupa ce pleaca echipa de montaj, “maine” vine cea de instalare a electrocasnicelor. Dar “maine” la Ikea nu e a doua zi, ci peste…….10 zile.
Total 3 saptamani de la plata in avans a unei sume considerabile, timp in care nu ai sursa de apa, nu poti folosi chiuveta, masina de spalat, cuptorul.
4. Echipa de monataj nu colecteaza deseurile (multe, foarte multe!), vine o alta echipa “maine”. Echipa nu vine “maine”, ci peste 3 zile, timp in care esti nevoit sa iti obligi vecinii sa iti suporte deseurile din usa.
5. Ikea Romania se lauda cu montaj si instalare in maximum 7 zile, la mine se vor face 21 de zile. Si n-am certitudinea ca echipa de instalare (pentru chiuveta, masina de spalat, cuptor) va veni pe 28 septembrie.
6. Mobila poate veni cu defecte datorate transportului. Daca o returnezi, poti astepta mult si bine….
7. De la serviciul reclamatii mi s-au prezenat scuze…..si, la insistentele mele, mi s-a promis o reducere de 150 de lei din totalul de 1 000 lei (transport, montaj, instalare).
Sper ca voi sa fi avut experinete mai placute si doar in cazul meu sa fi fost o…. scapare.
Revin si cu poze ca sa vedeti produsul “la gata”. 

Related Posts

  • Eforie mon amour I (alb-negru și sepia)Eforie mon amour I (alb-negru și sepia) Și în 2018, la Eforie predomină albul și negrul, iar marea e aprig de furioasă, rupe maluri, lasă plaje sălbatice, pline de scoici sparte, pe care e greu să pășești dacă nu ai papuci; iar mirosul de alge, în zilele în care marea e domoală, poate fi alinat, pentru cei cu sensibilități […]
  • Dacă Ana a lui Manole ar fi avut silicoane de 570 gr……Dacă Ana a lui Manole ar fi avut silicoane de 570 gr…… ..... altul ar fi fost cursul istoriei! Să vă spun şi de ce: Manole a zidit-o pe Ana pentru că îi căzuseră sânii. Dacă meşterul şi-ar fi văzut soţioara cu silicoane de 570 gr per bucată ţâţă, cu siguranţă n- ar mai fi zidit-o....,  cel puţin s-ar fi oprit cu zidul până la brâu şi ar […]
  • “Să spargem pepeni cu bucile!”“Să spargem pepeni cu bucile!” Vine vara, bine-mi pare; două buci am în dotare: cum tonifiez? Pentru că numai mâine nu e.....iulie - vară, mare, soare, nisip, tihnă, voie bună - îţi propun să începem de astăzi o serie de exerciţii cardio de tonifiere a coapselor şi fesierilor, cu rezultate vizibile şi.... palpabile […]
  • Antrenamentul care a cucerit AmericaAntrenamentul care a cucerit America După ce ai avut primul antrenament Functional Strenght, nimic nu mai seamănă cu ceea ce ai făcut înainte în materie de sport; este ca diferența dintre a urca pe munte și a-l escalada. Astăzi, ca la fiecare sfârșit de săptămână de altfel (când nu viscolește sau plouă), am alergat - este […]
  • Basculanta care iubea munteleBasculanta care iubea muntele Am ezitat dacă să scriu asta. Voiam să șterg cu totul din minte și de pe haine mirosul de grătar pe care vântul mi-l lipise de păr ca pe gumă, deși ne aflam la vreo 50 de metri distanță, imaginea lor, cu burțile ieșite ca o banchiză de sub tricou, dansând și chiuind într-o basculantă, […]

You may also like...

1 Response

  1. marius says:

    Scuza Ikea e ca firma Pronatur (nu ei adica) nu-si respecta termenele, desi asa ceva n-ar trebui invocat din moment ce banii ti-i ia Ikea. Dar si serviciul de suport clienti (o fi si ala outsource-at?) e jalnic cum spuneai, promit ca te suna si nu te suna nimeni, dar invoca ca te-au sunat si n-ai raspuns (!), nu toate ramurile de call center te duc la un operator (numai cu experienta si experimente inveti sa eviti fundaturile unde astepti 30 de min si nu mai raspunde nimeni pentru ca nu e nimeni! de exemplu nu alegeti optiunea de a vorbi cu cineva de la montaj si instalari pentru ca acolo nu raspunde nimeni – invariant – niciodata). Baietii de la ProNatur sunt instalatori d-ai nostrii sadea, dar cu camion brand-uit Ikea, altfel ei tot asa ca meseriasii clasici: bascalii ieftine – “Pai ce sa facem doamna daca dvs. (adica clientii fraieri care cumpara de la Ikea) sunteti multi si noi putini?”, “Pai cum doamna sa instalam si mobila si electrocasnicele, pai vreti sa confundam soricelul (termen profesional in bransa pentru fierastraul pendular) cu teava de scurgere… zambete retinute ale echipei”. Poate o firma suedeza, care face toptane de bani in Romania, ar trebui sa-i scoleasca putin si nu ma refer aci la cum sa taie un blat sau sa monteze o teava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *