Metro parisien? Chez moi!



14 Construiesti sau renovezi o casa si, de fapt, iti trebuie doar un colt c3are sa fie al tau si doar al tau. Coltul meu de fiecare zi, coltul diminetilor cand imi astept somnorosii la masa (Hai, Stefan, se raceste laptele!), coltul unde, cu laptopul pe picioare sau cu o carte in mana, ma pregatesc pentru fiecare zi, este acesta:

Pentru mine, bucataria inseamna mai mult decat farfurii, tavi, cuptor, miros. E spatiul meu in care ma adun si ma regasesc, dincolo de indatoririle de mama si bucatar poate insuficient exersat. Este  si motivul pentru care bucataria mea arata si este dotata minimalist, fara ustensile sau “ajutoare” de bucatar raspandite peste tot, la vedere.

Inca ma incapatanez sa  rezist tentatiei “electrocasnicelor mici” si sa nu-mi usurez 4prea mult viata la cratita, tot asa cum inca imi plac ingredientele, materialele, texturile naturale.

De pilda, am o slabiciune pentru lemn. Lemnul este cald, lemnul are viata, lemnul spune povesti. Deseori, le ascult in serile lungi de iarna, cand sobele din casa de la tara functioneaza ca niste cutii de rezonanta.

Mi-am dorit o bucatarie cu linii simple si fronturi din lemn de frasin natur.  Acum o am si , spre deosebrie de zile trecute, astazi este functionala. Finisajul si coloritul acesteia m-au cucerit mai mult decat m-a cucerit ultima echipa, sprintara si voioasa, de la Ikea, care13 a definitivat ceea ce se numeste serviciul de “transport, montaj, instalare”.

Pentru unii poate fi monocromatic15a; pentru mine, insa, podeaua este e o alta poveste a frasinului natur. E tandra, calda, te lasa sa o calci descult, desi “pretentioasa” si nu atat de rezistenta precum cea laminata.

17Uneori, imi e dor de Paris. Uneori, imi e foarte dor de Paris….. Faianta care imbraca povestea lemnului meu de frasin se numeste “metro” si a fost, la origine, fabricata de catre “Faianteria Gien” pentru metroul parizian. Este foarte versatila, simpla, eleganta, atemporala si poate fi montata in diverse modele (daca veti gasi faiantarul potrivit….). Am completat-o cu un decor de inspiratie “azulejo” (ceramica traditionala portugheza cu peste 500 de ani de istorie), pentru care am asteptat aproape 3 saptamani…. Deh, lucrul bun, la 3 saptamani….. 🙂

Intre corpuri sunt 7100 de placi de faianta decoativa si doar cateva se repeta inca o data. Privitorul, vizitatorul bucatariei mele va fi supus exerctiului de a identifica, compara, studia, rabdarea si taria cafelei pe care o prepar cam ca la Paris fiind molipsitoare si datatoare de dependenta.

Allez, sa fim sanatosi si sa ne bucuram fiecare de coltul pe care il avem!

21

 

P.S. Revin cu un ultim articol din seria “Renovare 2016”, continand detalii tehnice, experiente vesele si triste, numai bun de citit la o cafea…..

Related Posts

  • De ce doare gâtul?De ce doare gâtul? Mușchiul trapez - frumos ca o dantelă victoriană -, cel din postarea cu video despre întărirea musculaturii gâtului, ”stă” deasupra bretelei sutienului. E partea din trapez vizibilă. Dar el nu se termină la baza gâtului, ci se continuă până la jumătatea capului. În prima poză e mai […]
  • Să nu vrei să faci sport e perfect normalSă nu vrei să faci sport e perfect normal Ne reproșăm că nu facem suficientă mișcare sau exerciții fizice (e o diferență între cele două). Păi cică e normal sa nu vrem sa facem. Cartea asta zice că e în genele noastre să ne conservam energia, sa nu o cheltuim inutil (ca asta faceau și strămoșii noștri vânători-culegatori in […]
  • ”Motivatia de a merge mai departe””Motivatia de a merge mai departe” O parte din sufletul si pasiunea mea trece la fiecare dintre cursantii mei. O alta parte insa, mi se intoarce si sta pentru totdeauna in inima mea - un dar nepretuit. Tricoul este o dedicatie pictata manual si surprinde toata valvataia ”berbecului” din mine. De multe ori multumesc, om […]
  • Genuflexiunile ajută la subțierea coapselor?Genuflexiunile ajută la subțierea coapselor? Sunt tot mai numeroase cele care îmi scriu întrebându-mă cum își pot subția coapsele, cum pot scăpa de aripioare. Vă înțeleg perfect! Și eu am avut mulți ani o nemulțumire permanentă legată de mărimea coapselor (și nu sunt prea sigură că m-am vindecat complet), legată de faptul că […]
  • Crăciun fericit și tonic!Crăciun fericit și tonic!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *