Tartă dietetică ”Ou de Paști”

Pe cât de gustoasă și ușor de făcut, pe atât de dietetică. Copiilor le va plăcea nu doar să formeze și să decupeze aluatul de tarte, dar și să înjumătățească crema înainte ca aceasta să ajungă în tarte.

Ingrediente:Tarta ou de Pasti1

– aluat de tarte; vă recomand să folosiți unt 40% grăsime și făină neagră sau o combinatie de făină de grâu și migdale. Tarta e atat de bună că puțin importă culoarea aluatului,

– 1 borcan 700gr. compot de caise, de preferat fără zahăr,

– 500 ml lapte 1,5% grăsime,

– intre 100 și 200 gr. zahăr sau îndulcitor, în funcție de cât de dulce agreați. Oricum, laptele avand lactoză, deja imprimă cremei un gust ușor dulce.

– 2 ouă și 1 gălbenuș

– 1 linguriță și jumătate făină de Konjac – ca înlocuitor al amidonului (se găsește în magazinele cu produse naturiste sau în drogherii). Atenție, este un bun stimulet al tranzitului intestinal.

– 1 păstaie vanilie (sau esența) sau orice alte arome vă sunt pe plac (coajă de lamâie, portocală etc.)

Preparare:

1. Se coc coșulețele de tartă

2. Laptele, cu 50-100 gr. zahar sau îndulcitor și păstaia de vanilie, se fierbe.Tarta ou de Pasti2

3. Ouăle cu 100 gr. zahar se bat până se albesc.

4. Se adaugă făina de konjac, cernută ca să nu facă cocoloașe. Se amestecă până de desfac toate cocoloașele.

5. Se toarnă peste ouă laptele clocotit și se muta compoziția pe foc (la foc mic), amestecând continuu până la îngroșare.

6. După ce crema se răcește, se umplu cosulețele de tartă și se ornează cu o jumătate de caisă bine scursă. Dacă cremă iese prea groasă, se poate subția prin adaugarea de lapte, mixand bine compoziția.

Tarta ou de Pasti3Konjac este folosit frecvent în bucătăria asiatică. Este utilizat în tratamentul constipației, dar are și proprietatea de “inhibitor al apetitului”, ceea ce îl poate face interesant în perioadele în care se urmărește subțierea. Este o plantă perenă, de la care se folosesc tuberculii.

Proprietățile “anorexigene” se datorează conținutului ridicat de glucomanan. Acestea sunt fibre alimentare care au o putere mare de absorbție a apei, prin proprietățile lor de gelificare semnificative. Un gram din aceste fibre poate absorbi până la 200 ml de apă! Astfel, konjac determină o creștere a vâscozității bolului fecal, și, prin urmare, o încetinire a golirii gastrice. Acest lucru induce un sentiment mai mare de satietate si scade absorbtia de zaharuri și grăsimi.

Capacitatea de absorbție și vâscozitatea glucomananului sunt mai mari decât cele ale psyllium. 5-allies-minceur-konjacPrin urmare, nu este surprinzător faptul că el se bucură de o reputație excelentă în Asia pentru a trata constipație. Anumite studii clinice au confirmat această utilizare tradițională asiatică.

În plus, are un indice caloric și glicemic redus, ceea ce îl face și mai interesant pentru cei care țin la siluetă.

Konjac se poate găsi sub diverse forme: în formă de tăiței (Shirataki),  spaghete, tofu  (konnyaku), ca făină recomandată pentru îngroșarea sosurilor și budincilor.

Pentru cei care folosesc făina de konjac împotriva constipației, este important să  bea multă apă pentru a evita obturarea tubului digestiv.

Dată fiind abundența fibrelor, s-ar putea să-i simțiti efectele destul de rapid…. Rămâneți pe lângă toalete…. 🙂

Related Posts

  • Tapas a la Facebook (III)Tapas a la Facebook (III) Ieri, lipsa umbrelei m-a obligat sa ma adapostesc intr-o statie de metrou. La metrou, ca la metrou: un du-te vino aproape continuu, alti oameni care se ascundeau de ploaie si, desigur, o patiserie/covrigarie.... Am ignorat-o trufas cu... coada ochiului si m-am retras intr-un colt. […]
  • 5 erori de antrenament de evitat (II)5 erori de antrenament de evitat (II) 1. Antrenamente prea lungi Cei care nu au obișnuința antrenamentelor constante (și poate că nici a celor inconstante ) cred despre aceia care afișează o musculatură vizibilă că petrec ore în șir la sala de sport. Fals. Ceea ce dă cele mai bune rezultate nu este neapărat durata, care […]
  • Moelleux de ciocolată neagră, banane, nucă de cocosMoelleux de ciocolată neagră, banane, nucă de cocos Ei, cu moelleux-ul aista s-ar putea să aveți ceva probleme.... de siluetă!....în ciuda ”artificiilor” culinare (de reducere a numărului de kcalorii) pe care le-am făcut. Este atât de afânată, suav-catifelată.....; alunecă atât de repede pe gât și ai mai vrea..... Soțul meu, ieșind de […]
  • Când n-ai chef de sport….Când n-ai chef de sport….
  • Antrenament cu BosuAntrenament cu Bosu E duminică dimineața și, în timp ce unii merg la slujba de la biserică, alții merg la (cea de la) mall. Astăzi, joc în a doua ligă.... Izabela mă așteaptă la etajul al treilea. La ora 1o dimineața, în tigăile restaurantelor mult mai numeroase decât sălile de sport, mâncarea deja sfârâie. […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *