Coapsele NU se subțiază cu greutăți

Coapse la mareSpre deosebire de bărbați, femeile sunt programate genetic să acumuleze grăsime în zona coapselor (si nu numai, voi mai vorbi despre asta), organismul anticipand o viitoare (posibilă) sarcină.

Deși atunci când ne îngășăm, locurile unde găsimea se așează mai întâi sunt burta, șoldurile, coapsele, când slăbim ordinea nu mai este aceeași: față, brațe, abdomen, coapse, genunchi, gambe. E nedrept, dar așa trebuie să fie; organismul fiecărei femei conservă specia și opune rezistență! Nu fiți mânioase pe el.

Știind aceste lucruri, este inutil să ne aruncăm în seturi lungi, haotice și dureroase de exerciții pentru coapse în speranța că le vom micșora circumferința.

În timp ce tonifierea, creșterea masei musculare prin exerciții, se poate face izolat, pe grupe musculare, slăbirea – nu!

Slăbirea se face progresiv și de sus în jos

Când începi procesul de subțiere a coapselor, ține cont de faptul că trebuie să ai cel puțin 2-3 ședințe pe săptămână de antrenament aerob realizat la 60-80% din frecvența cardiacă maximală (te poți testa prin încercarea de a vorbi în timpul efortului, fără să ai sincope): aerobic, Zumba, alergare, Taebo, Kangoo Jumps, mers nordic sau plimbări lungi, pentru cei cărora efortul mediu nu le este recomandat.

Având drept țintă partea inferioară a corpului, eu n-aș sugera antrenamente de înot sau bicicletă, care pot dezvolta fie fesierii, fie coapsa anterioară (cvadricepsul) – și nu asta îți dorești în prima fază a subțierii, nu-i așa? Sau, dacă deja ai o bicicletă acasă, nu te încărca! Folosește prima treaptă de viteză, pedalat constant, astfel încât să nu simți că partea care lucrează cel mai mult este coapsa anterioară (cvadricepsul)

Ședințele de rezistență trebuie însoție de exerciții de fitness de tip cardio, bazate pe greutatea propriului corp, fără greutăți adiționale care nu fac altceva decât să mărească masa musculară.

Saritura broastei 1Exercițiile trebuie să fie dinamice și explozive –  Saritura broastei 2săritul coardei, genuflexiuni, extensii, fandări, combinate cu sărituri  – pentru ca timpul de contracție musculară să fie redus. Fiind solicitante și intense, exercițiile dinamice nu pot fi făcute în serii lungi. 10-15 repetări, o serie per exercițiu, sunt suficiente. (În imagini, un tip de exercițiu exploziv, l-am numit săritura broaștei.)

Atunci când timpul nu-ți permite, fă un compromis: 40 de minute de antrenament tip rezistență, 15-20 de minute exerciții dinamice. În funcție de rezultate, poți reconsidera proporția.

În final, știu că a rămas un lucru neclar – în cât timp subțiezi copasele. Nu vreau să te dezamăgesc, dar este nerealist să speri că mai devreme de un an poți ajunge la rezultatul dorit, în condițiile unor antrenamente riguroase, constante, de preferat sub îndrumarea unui instructor calificat, și a unui regim hipocaloric. Te asigur că rezultatul va fi unul sănătos și de durată.

Soțul meu, asistând la discuția cu o vecină interesată de cum și în cât timp am slăbit, a avut ulterior următoarea remarcă: ”nu mai spune că ai avut nevoie de aproape 1 an și jumătate pentru a ajunge la forma actuală, că le sperii”.

Nu vreu să te sperii, ci doar să privești cu încredere și răbdare efortul tău; și, mai ales, să nu abandonezi la jumătatea drumului, după ce ai parcurs partea cea mai dificilă.

Atenție, aici drum cu sens unic!   

Related Posts

  • Dulceață de pere caramel unt săratDulceață de pere caramel unt sărat Ingrediente: - 1 kg de pere coapte - 200 gr struguri fără sâmburi - 300 gr zahăr pudră (pentru dulceață) - 100 gr zahăr pudră (pentru caramel) - 30 gr unt sărat - 30 gr smântană proaspătă Preparare: Curățați perele și tăiați-le în bucăți mici. Puneți perele și boabele […]
  • Atlanții memorieiAtlanții memoriei La un anume timp, după ce i se taie ramuri, tinere sau uscate, teiul își acoperă locul rănit cu niște buze cărnoase de scoarță ca o potcoavă. Face asta urmând logica unor maluri care se apropie până când rana devine doar o fantă - ca spatiul strâmt între două cortine prin care ies […]
  • Să ardem 1 000 de calorii! Să ne mişcăm repede!Să ardem 1 000 de calorii! Să ne mişcăm repede! Pentru că sunt instructor de zumba fitness (dacă nu mă crezi pe cuvântul scris, mă poţi verifica pe zumba.com) pentru copii, adulţi şi seniori, să îţi spun cu ce se "manâncă". În primul rând, ZUMBA arde între 700 şi 1 000 de calorii. Bun, nu-i asa? Mai ales dacă ai avut o zi mai […]
  • Eu nu sunt pişcotarEu nu sunt pişcotar La Facultatea de Jurnalism nu ne-a învăţat nimeni despre bloguri - în blogosferă încă nu răsărise soarele! Aşa că m-am dus la Social Media Summit, organizat de revista BIZ, să învăţ de la blogări de succes. Şi se prezintă la un moment dat Vlad Petreanu, frumos, şarmant cum îl ştiţi, dar […]
  • Metro parisien? Chez moi!Metro parisien? Chez moi! Construiesti sau renovezi o casa si, de fapt, iti trebuie doar un colt care sa fie al tau si doar al tau. Coltul meu de fiecare zi, coltul diminetilor cand imi astept somnorosii la masa (Hai, Stefan, se raceste laptele!), coltul unde, cu laptopul pe picioare sau cu o carte in mana, […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.