Cine mă slăbește în 2 săptămâni?

Care-i, deci, treaba cu grăsimea de pe burtă care se topește în 2 săptămâni și de ce-ar fi bine să ținem totuși cont când vrem să scăpăm de burtă în 14 zile:

– Greutatea inițială: cu cât greutatea de la care pleci e mai mare, cu atât burta se va reduce mai greu (cea care se topește ultima este grăsimea din/de pe burtă și șolduri, știți… supraviețuirea speciei). Ce va fi însă spectaculos la cineva care pleacă de la o greutate mare, și combină anumite exerciții cu o dietă care să susțină efortul fizic, e că slăbirea, în primele 2-3 luni va fi cu două cifre.

– Grosimea/circumferința taliei: cineva cu o talie groasă (de ex., conformație tip măr, abdomen proeminent, picioare subțiri) are nu doar un strat exterior de grăsime, ci și unul visceral, inserat printre organe; cel mai greu se reduce grăsimea din interiorul cavității abdominale. Cu un anume tip de alimentație și un program de antrenament care să țină cont de treaba asta, grăsimea intraabdominală se topește și ea. De ce e important s-o reducem, dincolo de aspectul estetic? Pentru că ea poate fi o cauză a bolilor cardiovasculare și diabetului.

-Vârsta: femeile intrate la menopauză sau care se apropie de momentul ăsta slăbesc mai greu (este și cazul celor care suferă de sindromul ovarelor polichistice) pentru că activitatea hormonală are un ritm diferit acum și încetinit. În plus, deficiența de progesteron care intervine în perimenopauză duce la balonare constantă, constipație, de unde și senzația de abdomen greu.

-Genul/sexul 🙂 : bărbații slăbesc mai mult/repede decât femeile și nu pentru că au mai mulți mușchi, ci pentru că masa lor musculară e mai bine dezvoltată. Mușchii sunt mari consumatori de energie, grăsimea, nu. De-aia zic să nu ne ferim să lucrăm cu greutăți sau greutatea propriului corp, atât cât se poate, și să construim masă musculară.

-Multele diete ținute în trecut, urmate de îngrășări, uneori chiar dublul slăbit, măresc procentul de grăsime (nu uitați că, în prima etapă a slăbirii, pierdem așa : apă, conținut intestinal, masă musculară și abia apoi grăsimea).După ce ne jucăm de-a liftul cu corpul nostru, la un moment dat vom constata că nu mai reușim să slăbim, cu fix aceeași dietă, în ritmul/număr de kilograme ca în trecut. Corpul devine rezistent și paralel față de socotelile noastre cu el.De-asta e bine ca, după ce terminăm cu dieta, să mănâncăm (cam) la fel ca în timpul dietei ( sau + 100, 200 kcal.). Altminteri, în mai puțin de 6 luni, reajungem de unde am plecat + ceva peste. De aceea și procentul celor care se mențin la aceeași greutate și după ce au terminat cu dieta, la orizontul a trei ani, e de vreo 5%.

– Stresul. Nu subestimați efectele stresului! În perioadele când suntem stresați slăbim greu sau deloc. Nu e cazul tuturor, desigur. (De aceea și slăbim atât de ușor când ne casătorim. 🙂 ) Stresul înseamnă exces de cortizol. Treaba lui e să regleze nivelurile de zahăr din sânge. Când se produce cortizol prea mult, crește excesiv și nivelul zahărului din sânge. Prea mult cortizol înseamnă suprasolicitarea/epuizarea glandelor suprarenale, cele care produc cortizol. Asta s-ar traduce prin treziri dese, oboseală continuă, iar la nivelul pielii rezultatul e nasol: pielea începe să atârne, tonusul muscular scade, încrederea în sine și rezistența scad, de asemenea. Simți că ăsta nu e corpul tău, că ai vrea să fii în altul.

N-am avut cum să cuprind aici toate aspectele la care să fim atenți când aspirăm la topire de grăsime abdominală în 2 săptămâni. În orice caz, o alimentație low carb + mers zilnic + antrenament cu greutăți (sau greutatea propriului corp) de 2-3 ori pe săptămână, masaj dau rezultate spectaculoase.

Da (pentru că am citit pe FB și întrebarea asta), și exerciții pentru abdomen putem face în fiecare zi, 20 minute, dar nu exerciții epuizante. Și chiar de două ori pe zi. Efectele sunt tare simpatice. Și v-o spune una care a sucit și răsucit treaba asta cu sport și slăbit, ani de zile, pe toate fețele.

Dar nu e musai să mă credeți pe cuvânt. Încercați voi și-mi spuneți.

Related Posts

  • Care dezleagă mânaCare dezleagă mâna Nu știu unde a stat atâta ascunsă. Și cât am căutat-o! De mult deja, de când stau la masă cu sportul, nu mai port nicio bijuterie. Pe ea aș purta-o însă când la gât, când la încheietura mâinii, când la urechi. De fapt, chiar am început să o port. Probabil ai observat. […]
  • O mână de migdale pe zi face minuniO mână de migdale pe zi face minuni Specialiştii sunt unanimi în a recunoaşte că o mână de migdale pe zi - aproximativ 25 de grame - sunt cea mai bună pastilă pentru inimă. Şi nu numai. E bine să nu îţi lipsească din casă sau din primul sertar al biroului:) de la serviciu o punguţă cu migdale crude din care să te serveşti […]
  • ”Spre ce vârstă te îndrepți….?””Spre ce vârstă te îndrepți….?”
  • Exercitiu complet pentru fesieri si coapse. Mai ales pentru doamne!Exercitiu complet pentru fesieri si coapse. Mai ales pentru doamne! Pe linia lui care este: ”cel mai bun doctor”, ”cel mai bun nutriționist”, ”cea mai bună rețetă de tort cu brânză”, tot asa, deseori, sunt intrebata ”care este cel mai bun exercițiu pentru tonifierea, ridicarea fesierilor”. Un răspuns unilateral e dificil de dat, pentru că toate […]
  • Un exercițiu simplu pentru spateUn exercițiu simplu pentru spate Spatele, acest trădător și nerecunoscător al tinereților noastre. Și asta pentru că mai mult de jumătate de zi ne-o petrecem aplecați la calculator, laptop, tabletă, telefon sau stând ( cocoșat) pe scaun. Adăugăm aici și cel puțin două ore la volan și avem tabloul complet al situației în […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.