Cine mă slăbește în 2 săptămâni?

Care-i, deci, treaba cu grăsimea de pe burtă care se topește în 2 săptămâni și de ce-ar fi bine să ținem totuși cont când vrem să scăpăm de burtă în 14 zile:

– Greutatea inițială: cu cât greutatea de la care pleci e mai mare, cu atât burta se va reduce mai greu (cea care se topește ultima este grăsimea din/de pe burtă și șolduri, știți… supraviețuirea speciei). Ce va fi însă spectaculos la cineva care pleacă de la o greutate mare, și combină anumite exerciții cu o dietă care să susțină efortul fizic, e că slăbirea, în primele 2-3 luni va fi cu două cifre.

– Grosimea/circumferința taliei: cineva cu o talie groasă (de ex., conformație tip măr, abdomen proeminent, picioare subțiri) are nu doar un strat exterior de grăsime, ci și unul visceral, inserat printre organe; cel mai greu se reduce grăsimea din interiorul cavității abdominale. Cu un anume tip de alimentație și un program de antrenament care să țină cont de treaba asta, grăsimea intraabdominală se topește și ea. De ce e important s-o reducem, dincolo de aspectul estetic? Pentru că ea poate fi o cauză a bolilor cardiovasculare și diabetului.

-Vârsta: femeile intrate la menopauză sau care se apropie de momentul ăsta slăbesc mai greu (este și cazul celor care suferă de sindromul ovarelor polichistice) pentru că activitatea hormonală are un ritm diferit acum și încetinit. În plus, deficiența de progesteron care intervine în perimenopauză duce la balonare constantă, constipație, de unde și senzația de abdomen greu.

-Genul/sexul 🙂 : bărbații slăbesc mai mult/repede decât femeile și nu pentru că au mai mulți mușchi, ci pentru că masa lor musculară e mai bine dezvoltată. Mușchii sunt mari consumatori de energie, grăsimea, nu. De-aia zic să nu ne ferim să lucrăm cu greutăți sau greutatea propriului corp, atât cât se poate, și să construim masă musculară.

-Multele diete ținute în trecut, urmate de îngrășări, uneori chiar dublul slăbit, măresc procentul de grăsime (nu uitați că, în prima etapă a slăbirii, pierdem așa : apă, conținut intestinal, masă musculară și abia apoi grăsimea).După ce ne jucăm de-a liftul cu corpul nostru, la un moment dat vom constata că nu mai reușim să slăbim, cu fix aceeași dietă, în ritmul/număr de kilograme ca în trecut. Corpul devine rezistent și paralel față de socotelile noastre cu el.De-asta e bine ca, după ce terminăm cu dieta, să mănâncăm (cam) la fel ca în timpul dietei ( sau + 100, 200 kcal.). Altminteri, în mai puțin de 6 luni, reajungem de unde am plecat + ceva peste. De aceea și procentul celor care se mențin la aceeași greutate și după ce au terminat cu dieta, la orizontul a trei ani, e de vreo 5%.

– Stresul. Nu subestimați efectele stresului! În perioadele când suntem stresați slăbim greu sau deloc. Nu e cazul tuturor, desigur. (De aceea și slăbim atât de ușor când ne casătorim. 🙂 ) Stresul înseamnă exces de cortizol. Treaba lui e să regleze nivelurile de zahăr din sânge. Când se produce cortizol prea mult, crește excesiv și nivelul zahărului din sânge. Prea mult cortizol înseamnă suprasolicitarea/epuizarea glandelor suprarenale, cele care produc cortizol. Asta s-ar traduce prin treziri dese, oboseală continuă, iar la nivelul pielii rezultatul e nasol: pielea începe să atârne, tonusul muscular scade, încrederea în sine și rezistența scad, de asemenea. Simți că ăsta nu e corpul tău, că ai vrea să fii în altul.

N-am avut cum să cuprind aici toate aspectele la care să fim atenți când aspirăm la topire de grăsime abdominală în 2 săptămâni. În orice caz, o alimentație low carb + mers zilnic + antrenament cu greutăți (sau greutatea propriului corp) de 2-3 ori pe săptămână, masaj dau rezultate spectaculoase.

Da (pentru că am citit pe FB și întrebarea asta), și exerciții pentru abdomen putem face în fiecare zi, 20 minute, dar nu exerciții epuizante. Și chiar de două ori pe zi. Efectele sunt tare simpatice. Și v-o spune una care a sucit și răsucit treaba asta cu sport și slăbit, ani de zile, pe toate fețele.

Dar nu e musai să mă credeți pe cuvânt. Încercați voi și-mi spuneți.

Related Posts

  • Cântecul evreiesc Hava Nagila are rădăcini româneşti Cântecul evreiesc Hava Nagila are rădăcini româneşti De câteva zile bune fredonez din sculare până în culcare (cum ar fi zis bunică-mea) Hava Nagila - una dintre cele mai cunoscute melodii ale planetei. Originea cântecului se găseşte într-un orăşel bucovinean din apropierea Cernăuţilor. Interpretarea Veronikăi Berger mi-a alimentat […]
  • De ce se tem femeile de antrenamentele cu greutățiDe ce se tem femeile de antrenamentele cu greutăți S-a impus deja ca imagine standard in sălile de sport ca bărbații să tragă de ”fiare”, iar femeile să meargă la orele de aerobic, crezând până-n pânzele albe în ideea că astfel scăpăm și de grăsimea de pe coapse, și de celulită. Rar vezi 3-4 femei printre bărbații care frecventează […]
  • Exerciții în vreme de pandemie pentru zodia ta (III)Exerciții în vreme de pandemie pentru zodia ta (III) Săgetător Nu  m ă duce de nas! Sunt ceea ce sunt! Săgetătorul preferă să-i spui verde-n față, bărbătește, ce te deranjează, la fel cum face și el cu toată lumea - tu nu ești o excepție. Fiind un arcaș neîntrecut, când îi vine rândul, vârful săgeții lui se oprește […]
  • Zacuscă cu gălbiori și condimente olteneștiZacuscă cu gălbiori și condimente oltenești ”Gălbiorii sunt bureți de pruni, așa le zicem noi.” , îmi povestește soacră-mea între 2 amestecări vârtoase în ceaunul cu ulei și ceapă pusă la călit  (să cumperi, mamă, când te mai duci tu la cumpărături, gălbiori! Că tare-i bună zacusca. Eu numai d`asta mâncam când eram […]
  • Fericirea ascunsă sub pernăFericirea ascunsă sub pernă Cartea asta în două volume n-aș vrea s-o împart cu nimeni. Nu vreau să spun nimănui nimic despre ea. E a mea, din buricele degetelor mele. O ascund, ca într-un dormitor studențesc, sub pernă, căci e o lenjerie intimă imprimată în catifeaua pubiană ca un tatuaj, dantelat și transpartent, […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *