Câinii, prietenii alergătorilor de ieri. O poveste despre începuturi

La 2 luni după ce l-am născut pe Ștefan, am început să fac sport, după și de capul meu. Aveam fix 3 antrenamente acasă (cu gantere de 1 și 2 kg, un gym ball, o bandă elastică) și 2 alergări în parc. Dacă alergam în Herăstrău, departe însă de unde locuiesc, era bine. Cei mai mulți dintre cei care alergau erau expați și era civilizat. Nu ploua, ca azi, cu pasionați de sport/nutriție și maratoane.
Asta era acu` 12 ani. Cartea lui Demis Roussos despre cum a slăbit a fost Biblia anilor 90…
Dacă alergam în Tineretului, singură, aveam de înfruntat fie haitele de câini (aproape o jumătate de parc era încă sălbatică), fie fluierături, înjurături sau remarci de-a dreptul ”simpatice”: ”Ce-ți trebuie s-alergi, vrei să slăbești?”, ”Uite-o și p-asta!”, ”Hai sictir!”.
Una doar a fost poetico-binevoitoare de la un domn trecut de 50, care s-a tras politicos din calea mea, lasandu-mă să alerg pe aceeasi traiectorie și spunandu-mi:” ce sprinteneala de pisica birmaneza bipeda!”
Într-o altă zi, cu cer care apăsa de un plumburiu bacovian, cu vânt și freamăt de lac, la 20 de minute se mai arata cate o fiinta omeneasca. Era apasator! Urma sa intru in linie dreapta cand mi-a aparut in fata un individ infofolit pana peste nas – de altfel, il remarcasem cand am inceput sa alerg. Mi-a adresat niste ocări nasoale rău. M-am uitat in jur….dupa un cat de mic posibil ajutor in caz de urgenta (în afară de picioarele pe care mi le pusesem la spinare…). Singura fiinta care parea pasnica si solidara cu mine era un caine. Cred ca si el a simtit involburarea mea si m-a mai insotit – politicos – cativa pasi…..
Azi, comunitatea pasionaților de sport s-a mărit. Să te antrenezi în parc nu mai e o ciudățenie, ci absolută normalitate.
Femeile care fac sport sunt din ce în ce mai multe.
De aceea, și eu am simțit necesitatea de a crea un grup de FB dedicat femeilor preocupate de un anume fel de a trăi. Și tu poți face parte din el. Înscrie-te pe FB la FIT la 40+.

Related Posts

  • Emoții, nu fapte, și nici măcar frumusețe!Emoții, nu fapte, și nici măcar frumusețe! Ascultați: e cea mai bună carte de psihologie aplicată, o biblie a minților noastre prezente. E căsătorit cu ea de șase ani și au doi copii. Pare femeia perfectă. El știe asta și totuși se pregătește să o părăsească. Dimineață, când ea și copiii se vor trezi, el nu va mai fi acolo. O să […]
  • “Cum slăbesc rusoaicele 30 de kilograme în 2 luni”“Cum slăbesc rusoaicele 30 de kilograme în 2 luni” Nutritia, ca si geopolitica, se muta de la vest spre est. Un site TV ne arata cum rusoaicele "dau jos greutatea în plus cât ai clipi! Cum slăbesc rusoaicele 30 de kilograme în 2 luni." "Cat ai clipi" ar insemna ceva mai incet decat ar lua sa dai o votca pe gat, dar in nici un caz 2 […]
  • Când n-ai chef de sport….Când n-ai chef de sport….
  • Am blog și pentru smart phoneAm blog și pentru smart phone De ziua națională a României, n-am făcut și nici n-am mâncat fasole cu ciolan; am făcut, în schimb, blog care se poate citit și de pe smart phone. În plus, blogul are o garderobă nouă (aceeași mărime): e mai colorat atât în formă, cât și în fond. 🙂 Să ajungă la toata […]
  • Grăsimea de pe abdomen NU se topește cu exerciții de tonifiereGrăsimea de pe abdomen NU se topește cu exerciții de tonifiere Unii instructori de fitness și chiar nutriționiști-vedetă TV, continuă să propage MITUL conform căruia circumferința taliei, țesutul adipos de pe abdomen, se subțiază cu exerciții de tonifiere - clasicele ”abdomene”. ”M-am apucat de slăbit și fac câte 200 de abdomene....”. Intenția […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.