Cum imi aleg pantofii de sport?

Intrebare aparent banala, nu-i asa?

Vazut, placut, cumparat! Atentie, insa! De aceasta alegere depind confortul si siguranta miscarilor pe care le vei face. O pereche buna de pantofi de sport, in care merita sa investesti, te scuteste, in primul rand, de dureri articulare si socuri in coloana vertebrala.

Zilele trecute, una dintre clientele mele parea ca patineaza, desi eram la capitolul exercitii aerobice. Vazand ca o privesc atent  (cautam sa inteleg ce se intampla fara sa deranjez pe toata lumea) mi-a spus: “alunec”!

Purta o pereche foarte draguta, noua, de pantofi ….. foarte potriviti pentru orele noastre de zumba, dar total nefolositori in cazul miscarilor aerobice. Ar fi avut nevoie de o pereche de pantofi de training ( talpa dreapta cu striatii  care confera mobilitate piciorului, dar sunt si aderenti).

Cand te hotarasti sa iti cumperi o pereche de pantofi de sport defineste foarte clar carui tip de activitate sportiva ii vei dedica.

Daca ai nevoie de pantofi de alergare si nici un vanzator nu e disponibil in acel moment, opreste-te in fata raftului de “”running” si vezi ce-ti place. Noile generatii de pantofi de alergare, pe langa forma aerodinamica si talpa mai groasa,  ofera si sprijin lateral, altfel incat sa limiteze tendinta de rasucire spre exterior a piciorului. In plus, protejeaza gleznele, genunchii, amortizeaza socurile. Am vazut in parc persoane alergand in espadrile. Sigur, e salutara dorinta lor, dar in timp efortul va fi resimtit, mai ales in coloana.

Pentru exercitii in interior, alege o pereche de pantofi de training  pe care ii poti folosi, la rigoare (daca nu vrei sa investesti suplimentar), si la dans.

Exercitiile de pilates, yoga, stretching le poti face fie desculta, fie purtand o pereche de balerini (fara poante, desigur) asa cum au incepatoarele in ale baletului.

E bine sa mai stii ca si pantofii de sport, oricand de solizi ar parea si oricat de mult te-ai atasat de ei, trebuie schimbati o data la 6 luni ( mai ales daca i-ai folosit frecvent).

Si eu am inlocuit la inceputul toamnei o pereche de pantofi de alergare pe care i-am folosit de cateva ori bune pe saptamana toata vara si de care ma atasasem foarte mult. S-au comprimat pur si simplu talpile, in special pe exteriorul calcaielor…..

Daca si mama ar fi stiut toate aceste lucruri, poate mi-ar fi schimbat mai des pantofii de sport de care ma debarasam de abia dupa ce le faceam o gaura cat o nuca in dreptul degetului mare…..

 

 

Related Posts

  • Zumba fitness: compania anului 2012Zumba fitness: compania anului 2012 Nu cunosc în industria fitness-ului o altă disciplină care să democratizeze atât de mult mișcarea și să adune atât de mulți participanți, simpatizanți, cum o face de mai bine de 10 ani Zumba fitness: 14 milioane de persoane din 150 de țări  participă, cel puțin o dată pe săptămână, la […]
  • Ne răspândim. Până când?Ne răspândim. Până când? Am coșul plin. Mă așez la una dintre cele două case deschise. Sunt a treia la rând. Vânzătoarea mă observă. Se răstește la bodyguad. - Ți-am zis, mă, că nu mai iau pe nimeni, că vreau să plec în pauză? Bodyguardul se apropie de mine. Are ochi albaștri și o mirare copilărească. […]
  • O tartă cu mere și cu(….)minteO tartă cu mere și cu(….)minte Nerăbdarea merelor ăstora tomnatice trebuie musai potolită și într-o tartă simplă și rapidă, lipsită oarecum de finețuri și de zahăr. Perele, suratele, se prind și ele de tartă. Aluatul nu m-am obosit să-l fac (fiindu-mi mai prețios timpul cu Amos Oz). Mi-a fost livrat la ușă direct […]
  • O lungă zi de trei (I)O lungă zi de trei (I) Abia după ce primesc al treilea mesaj sms, mă hotărăsc să reacționez, ca să nu risc vreo neplăcere. Îmi pun în gând să reglez negreșit lucrul acesta pe 3 ianuarie, când orașul  e încă departe de a se fi lepădat complet de aburii mahmurelii de după Revelion.  Oamenii sunt la […]
  • Plăcintă ușoară și ”subțire”, cu brânză dulce (în stil burek)Plăcintă ușoară și ”subțire”, cu brânză dulce (în stil burek) INGREDIENTE: - 800 gr.brânză slabă de vaci - 300 gr. iaurt cremos 5% grăsime (1/2 din cantitate va fi folosita pentru compoziția care va fi turnată deasupra plăcintei) - 1/2 pachet foi plăcintă (250 gr.) - 5 ouă + 1 ou care va fi turnat deasupra plăcintei împreună cu […]

You may also like...

1 Response

  1. marius says:

    Forte bune sfaturi pentru alegerea pantofilor de sport, simple, de bun simt si la obiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *