Masajul cu nisip

După fiecare alergare+exerciții am mers la masaj. Chiar pe plajă. Chiar imediat după antrenament. Am studiat-o un timp de la distanță, i-am observat manevrele. O femeie subțirică, mai degrabă scundă și cam vorbăreață. Ușor lentă în mișcări.

Am febră după alergarea pe nisip. Mă ard coapsele și gambele. Asfaltul și banda de alergare sunt răsfăț…Ea pare genul care mângâie. Dar nu de asta am eu nevoie acum. Cum n-am nici de vorbărie.

A., ultimul maseur care mi-a făcut masaj exemplar la o clinică de recuperare din București, a ridicat prea sus standardul. Și totuși, încă am rezerve față de bărbații maseuri. Unul, la care mergeam de mai bine de un an chiar lângă sala de sport unde lucram, mi-a scris într-o zi – ”din greșeală” – ”I love you”.

Nu m-am mai dus niciodată acolo. M. s-a amuzat când i-am spus. Eu, nu. Uneori, în momente esențiale, femeilor chiar le lipsește simțul umorului. 🙂

Plătesc totuși o primă ședință de 45 de minute. O las și-mi deșartă tot ce are de spus. E din satul Lumina, are doi copii, diplomă de maseur de 1 an (asta aș fi zis și eu de la distanță), e la început deci, lucrează în fiecare zi, în unele zile e foarte aglomerată și cade seara lată.

O mai las puțin să vorbească și să mângâie. O rog apoi să facă manevre mai profunde. Îi explic și de ce. Se conformează. Simt că asta o obosește, dar aplică conștiincios. Și parcă nu o face în silă. Îi stârnesc interesul sportiv, deși conversația e aproape unilaterală, eu mai punctez cu ”aha!, bun, da, ce bine!” și-apoi tac.

Tac mâlc. Vântul stârnit de cu seară pătrunde anarhic din toate părțile, ca muzica sâmbătă noaptea când vrei să adormi. Spulberă tot. Cad prosoapele, obiectele de pe masă zboară, sticla de ulei se varsă. Mai devreme, vrând să-mi scot telefonul din borsetă, mi-au zburat și banii. Au zburdat ca niște fluturi din floare-n floare, când îi pândești. Dădeam să-i prind sau să-i calc cu piciorul, iar ei o luau bezmetic razna. Am tot alergat vreo juma de kilometru până să-i prind.

Simt că am nisip pe piele și începe să usture. Ah, de ce nu m-oi fi dus la duș imediat ce-am ieșit din mare? Nisipul pare că și-a făcut cuib în porii mei. E ca un glaspapir. Am pielea roșie ca și cum m-aș fi uns vârtos cu zaț de cafea.La următoarele două ședințe fac duș fix înainte de masaj și nu mai intru în mare. Din nou bate vântul. A bătut aproape continuu trei zile la rând. Iar mă arde pielea. Of, și doar m-am spălat…. Bancuri de nisip în piele.

Maseuza îmi tornă, ca de obicei, tot ce are de spus și apoi tace. E mai aplicată decât ieri, poate și mai odihnită. Masajul e mai bun azi. Masează mai mult de 45 de minute, poate o oră și vreun sfert, din cap (și față) până-n picioare. Îmi place și îi spun asta. Pare să o bucure.Continuă să maseze și ustură. Nu-mi dau seama ce nu e în regulă. Sau… poate că întrezăresc ceva. Dar sunt prea moleșită să spun exact ce. Mă trezesc în fiecare dimineață la 5.00, acum n-am chef să mă gândesc la nimic.

Termină, și din nou pielea mea e în flăcări. Uit de febră. Ca de obicei, îi las tips, dar azi e mai mare de 10%. Și efortul ei a fost mai mare. La a treia ședință, parcă am mintea mai trează și simțurile mai ascuțite. E luni și pentru ea se arată o zi mai puțin aglomerată. Turiștii de weekend au golit plaja ca la final de august. Dar, tocmai pentru că e luni, și ea pare mai obosită și folosește mai mult antebrațele. Nisipul pare că e lipit de pielea mea, deși, în anumite momente, dispare ca soarele ascuns între norii lăptoși.

Îi spun că mi-a plăcut și mai mult masajul de ieri, iar ea se bucură audibil și-mi răspunde că nu doar bărbații știu să facă masaj ca lumea. Într-adevăr, are forță, deși pare fragilă.

Și-apoi îmi spune așa, redau integral: ”Eu știu că am har, l-am visat pe Isus, citesc Biblia, merg la biserică și mi s-a arătat că dvs. aveți mare nevoie de masaj la gât/cervicală. Eu nu fac oricui așa masaj cum vă fac dvs., care sunteți și profesor, și vă și admir, uite ce abdomen tare aveți, păi, la vârsta dvs. să arătați așa bine… Ei, și nu-mi mai dați atâția bani…”

În tot timpul ăsta folosește antebrațele. Brusc, pielea mea nu mai arde, nisipul a dispărut ca luat de vântul pe care l-am bănuit că l-a și depozitat în pielea mea. L-am bănuit degeaba…

Palmele-i erau glaspapir. Zgâriau ca nisipul.

Related Posts

  • Întrebări frecvente despre slăbitÎntrebări frecvente despre slăbit Când începi un program de slăbit, este absolut firesc să (îți) pui câteva întrebări care să te ajute în a înțelege mai bine drumul pe care ai pornit: 1. Cât de mult voi pierde în greutate într-o săptămână? Atunci când începi un program de scădere în greutate, principala ta preocupare […]
  • ”Fiica măcelarului” – Don Quijote în variantă feminină”Fiica măcelarului” – Don Quijote în variantă feminină După fix 400 de ani, în sfârșit, un Don Quijote în variantă feminină: Fanny Keismann (soră cu Mende Speismann) - și deja cred că întrezăriți ițele unor aventuri pitorești, în care poalele cavalerești nu sunt ridicate decât ca să dea la iveală cea mai de preț ”bijuterie” a măcelarului. […]
  • Exerciții în vreme de pandemie pentru zodia ta (III)Exerciții în vreme de pandemie pentru zodia ta (III) Săgetător Nu  m ă duce de nas! Sunt ceea ce sunt! Săgetătorul preferă să-i spui verde-n față, bărbătește, ce te deranjează, la fel cum face și el cu toată lumea - tu nu ești o excepție. Fiind un arcaș neîntrecut, când îi vine rândul, vârful săgeții lui se oprește […]
  • 2 exerciții simple pentru talie de pomelo2 exerciții simple pentru talie de pomelo Cum lucrăm ușor și simpatic talia? Păi am în video două exerciții pentru tine. Știu că te-ai aștepta să îți spun că exercițiile astea te slăbesc 5 kilograme într-o lună și îți fac talia cât un pomelo, dar tot eu mai știu că ești inteligentă și zic doar atât: ÎNTĂRESC MUSCULATURA […]
  • Am revenit!Am revenit! Am revenit, bronzată, în aceeaşi formă, dar nu în forţă! Bulgarii mi-au provocat la finalul vacanţei (la propriu) o indigestie teribilă. Mă gândesc deja la o vacanţă în Malta....! În zilele următoare revin cu exerciţii ilustrate, care se pot face la piscină sau la malul mării.... - […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.