Sisif făcea și el genuflexiuni? Da, Sissi squats

Deci, care-i legătura dintre Sisi și genuflexiunile Sissi.
Părul lui Sisi câtărea 5 kg și măsura 1,70, adică tot atât cât înălțimea prințesei. Dar bolovanul lui Sisif, cel pedepsit de Zeus să împingă povara până în vârf și să o ia etern de la capăt? Bolovanul ăsta cât o fi cântărit? Și care-i legătură între Sisi și genuflexiunile Sissi?
🍧 Să faci în fiecare zi genuflexiuni cu 5 kilograme adiționale sau marșuri de 10 kilometri purtând pe cap permanent o greutate de 5 kg înseamnă coapse subțiri și puternice, înseamnă fesieri ca piatra. Dar și dureri de cap teribile….
🍧 Să urci perpetuu un ditamai bolovanul pe creastă și, când ajungi în vârf, să o iei de la capăt înseamnă mușchi de o putere gigantescă, dar, mai ales, cvadricepși cu totul neobișnuiți.
🍧 Primul care a realizat că un anume tip de genuflexiune ajută la creșterea cvadricepsului, neatingând prea mult musculatura fesieră sau ischiogambieră (a coapsei posterioare) a fost Vince Gironda, o legendă a culturismului, tipul care l-a antrenat pe primul Mister Olympia, Larry Scott.

🍧 Gironda era convins că șoldurile mici sunt cheia acelui V al spatelui culturiștilor. Iar asta se obținea, zicea el, prin eliminarea acțiunii mușchilor fesieri, toată forța exercitându-se pe cvadriceps (mușchii pe care-i simți când pui palmele pe coapse), făcându-i mai mari.

🍧 Cu ce ne-ar ajuta asta pe noi, femeile ?

🍧Păi, cum noi suntem genetic programate să adunăm grăsime pe zona genunchilor (și nu doar), un loc de unde și pleacă cu mare, mare greutate, exercițiul din video, adică genuflexiunile Sissi, tocmai la asta sunt bune.
Deși excelent pentru a da genunchiului o rotunjime plăcută (dacă nu exagerezi cu greutățile adiționale), nu este un exercițiu potrivit pentru începători și nici pentru cei care au probleme cu genunchii, întinzând prea mult tendonul rotulian.
🍧 Deci, genuflexiunile care izolează musculatura cvadricepsului (bucata de coapsă de la șold până la genunchi) nu sunt ale prințesei Sisi, ci ale blestematului de Sisif….

–  Zona musculară vizată: cvadriceps
– Tipul exercițiului: izolarea cvadricepsului
– Cine: intermediari și avansați

Este cel mai bun exercițiu de izolare 100% pentru cvadriceps, ceea ce este destul de rar pentru un exercițiu cu greutate corporală.

Surse:

 https://passionchateau.fr/les-obsessions-sissi-beaute/ 

 https://carehappiness.com

Related Posts

  • Genuflexiunile ajută la subțierea coapselor?Genuflexiunile ajută la subțierea coapselor? Sunt tot mai numeroase cele care îmi scriu întrebându-mă cum își pot subția coapsele, cum pot scăpa de aripioare. Vă înțeleg perfect! Și eu am avut mulți ani o nemulțumire permanentă legată de mărimea coapselor (și nu sunt prea sigură că m-am vindecat complet), legată de faptul că […]
  • Cum se fac corect genuflexiunileCum se fac corect genuflexiunile Genuflexiunile sunt baza fitnessului. Practicate corect - sub toate variațiunile, combinațiile, cu sau fară greutați - modelează coapsa în ansamblul ei si mușchii fesieri. Sunt folosite atât în aerobic, fitness, cât și în culturism. Învățarea acestora ține de perseverență, dar și de […]
  • Din nou despre genuflexiuniDin nou despre genuflexiuni Barbatii sunt pasionati de "bicepsi", femeile - de coapse si fesieri. Cu exceptia genuflexiunilor, nu exista un alt exercitiu care sa solicite intens mai multe grupe musculare in acelasi ti mp: coapse anterioare, posterioare, fesieri, interior coapse (daca sunt […]
  • O variantă domestică a genuflexiunilor SissiO variantă domestică a genuflexiunilor Sissi Genunchiul subțire și faianța lucitoare - așa se numește exercițiul din video. Și bărbații îl pot face. 🙂 Are imense beneficii: - tonifierea/subțierea grăsimii din vecinătatea genunchiului, - nu exercită presiune mare pe articulațiile genunchiului, - excelent pentru exersarea […]
  • Push-ups pentru …. fără push-up…Push-ups pentru …. fără push-up… Povesteam într-un articol anterior că genuflexiunea este mama fitnessului. Iaca, găsii și tatăl: flotarea. Cuplul fiind bine sudat și complementar în atribuțiuni, doar făcându-le pe acestea ai deja un antrenament complet, în care lucrezi atât partea inferioară a corpului […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *