Măseaua de minte nu face sport!

Picăturile pentru măsea se numesc ”rădăcină de clește (Caragiale).

Mintea la cap mi-a venit după 30 de ani, când mi-a răsărit prima măsea de minte. Ce ironie! Aștepți 25 – 30 de ani să apară și afli că trebuie să o scoți….- măseaua; pentru că nu se mulțumește cu rolul decorativ – produce și pagube-n lucernă. Și atunci….

– ”Știi să mi-o scoți? Scoate-mi-o!” –  sunt exact în postura Catindatului din D`ale carnavalului.

Ei, stai, Dumitro, că nu-i așa de simplu! Am auzit atâtea isprăvi despre măselele de minte…. Ș-apoi, nici nu terminai bine cu ”parastasul” de 10 ani al ultimilor 2 dinți de lapte scoși forțat la 29 de ani, altminteri nu se dădeau duși, că pregătesc ”botezul” măselelor de minte. Auzi, dinți de lapte într-o gură de ditamai muierea! Tocmai când îmi venise mintea la cap, nu și cea de pe urmă….

– Atunci, dacă știti să mi-o scoateți, domnule doctor, scoateți-mi-o! Că mi s-au încălecat doi dinți din pricina intrusei.

”Aaa, nuuuu,nu, nu în nici un caz! Anulează imediat!”, îmi zice hotărât soțul meu, auzind că m-am programat la dentist pentru botezul/extracția măselei de minte.

Și, în intervalul de conversație, vorba lui Caragiale, cu soțul meu despre răposata lui măsea de minte și subfirurgul care l-a chinut o oră pe scaunul de frizerie opintindu-se încoace și încolo, trăgându-i de buză ca de gumilastic și lăsându-l, cum s-ar zice, cu falca umflată și vânătă vreo câteva zile  – de frică, ca și cum simții un cuțit rece, îmi trecu cheful de scos măsea de minte; de mi s-ar încăleca toți dinții și tot nu m-oi duce – mi-am zis pe loc!

Orișicât, ați încercat vreodată să opriți din drum un berbec căruia îi scapără călcâiele gata de turnir? Nici să nu-ncercați!

M-am prezentat, va să zică, la clinica stomatologică încălțată comod, în caz de avarie să scap printr-o fugă rușinoasă. Și știti ce sprint am?!?

Domnul doctor dr. Cristian Marmandiu m-a primit jovial –  semn bun – ….și eu, care tocmai mă pregăteam să-i spun că nu mai vreau extracție de măsea….: știți, soțul meu a zis că e mai bine să nu……..

”Nasul v-a amorțit? He, he,he! Nici n-o să amorțească” îmi zise după ce-mi făcu discret anestezia. Eram înfiptă, crispată și așteptam  în șezlongul stomatologic picătura de rădăcină de clește.

Cu calmul care mie-mi dispăruse încă de ieri, a fixat radiografia pe lampa de citire; am înțeles și eu ceea ce văzuse deja domnul dr. dr. Marmandiu: măseaua mea își avea rădăcina, ca un cârlig de pește,…pe sub ceilalți dinți. Încă mai aveam timp să mă răzgândesc…Prea târziu, însă; mi-a explicat cum vom comunica, m-a îndemnat încă o dată să mă relaxez și mi-a avertizat asupra ceea ce o să simt….

Subliniez că domnul doctor dr. Marmandiu e o persoană impunătoare prin statură și prezență.  A tras de trei-patru ori cu fermitate și o neobișnuită delicatețe, după care a început să-mi  ”deșurubeze” măseaua precum o piesă dintr-o jucărie…

Mi-a arătat la fel de relaxat ”trofeul”, după care a explicat asistentei manevrele pe care le făcuse, astfel încât rădăcina în formă de cârlig a măselei mele să rămână intactă: trecuseră exact 2 minute.

”Azi și mâine, fără sport!”, imi zise domnul doctor, anticipându-mi întrebarea, în timp ce-mi închidea gura cu pansamentul steril.

Cu fondul de ten intact și fără NICI un alt deranj în afara măselei expulzate, l-am sunat pe soțul meu pe care-l lăsasem într-o neliniște de-a dreptul clocotitoare.

A făcut o pauză cât să se asigure, probabil, că nu bravez și mi-a  răspuns: ”E tare tipul!”

Related Posts

  • Steaua din Ghencea – o poveste de HollywoodSteaua din Ghencea – o poveste de Hollywood La capătul tramvaiului 41, în Ghencea, s-a mai născut o stea, alta decât cea în culorile roșu-albastru. Face naveta aproape în fiecare săptămână; când nu o găsești în sala de sport de lângă linia tramvaiului, este fie pe o scena din Florida, fie undeva în Europa, prezentându-și propriile […]
  • Medicamentul pentru 40 de aniMedicamentul pentru 40 de ani In avanpremiera zilei mele de naștere, soțul mi-a făcut cadou un medicament de culoarea păpădiei, cu gust sărat, administrare zilnică în doze suportabile, portabilitate bună, rezistent la utilizare acasă, în parc, în sala de sport. Originalul e mai scump, dar l-am preferat pentru […]
  • Eforie mon amour II (cu mai mult roșu, push-up și istorie)Eforie mon amour II (cu mai mult roșu, push-up și istorie) Maria, care deunăzi și-a băgat picioarele (că atât îngăduie vremea), la propriu, în Marea Nordului (în Scoția fiind), ne tachinează, când ne facem planuri de vacanță, cam așa: " Eforie '73", ăsta fiind un progres față de  ".....iar  la Eforie....?"  Totuși, dacă ai […]
  • Fursecuri cu făină de migdale. Rețetă rapidă și ușor sportivăFursecuri cu făină de migdale. Rețetă rapidă și ușor sportivă INGREDIENTE: 3 ouă 400 gr. făină de migdale 1 pachet unt 1 ceașcă de zahăr 2 linguri miere 100 gr. fulgi de migdale făină de grâu cât e necesară pentru ca aluatul să nu se lipească de mâini 1 lingură bicarbonat de sodiu stins cu zeama unei […]
  • Pregătirea fizică pentru plajăPregătirea fizică pentru plajă Cu un bikini suntem toți datori! Cum adică pregătirea fizică pentru plajă? Păi, la plajă  nu facem sport. Corect în cele mai multe cazuri......Dar pentru că tu mă citești pe mine, îți spun că de acum și până la vacanța din iulie mai sunt aproximativ 4 luni, timp suficent pentru a […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *