Am febra musculara! Ce fac?

Se poate intampla ca dupa o pauza mai mare sau mai mica de miscare sau pur si simplu dupa introducerea unor noi exercitii sa faci febra musculara. Aceasta se datoreaza cresterii nivelului de acid lactic in muschi.

3-5  zile resimti o stare de usor disconfort, mai ales dimineata cand preferi sa te rostogolesti, decat sa cobori din pat. Stiind lucrul acestea, e bine sa iei cateva masuri. Daca durerea persista mai mult de o saptamana, mergi sa te vada un medic.

Stretching-ul e oricand binepoftit! – atat la inceputul, cat si la sfarsitul sedintei de gimnastica: fa cateva minute de stretching pentru detensionarea zonelor lucrate fara a forta peste limita de suportabilitate. Intinderea trebuie sa fie progresiva si in nici un caz dureroasa.

Fa o baie cu sare! Daca prin camara ti-a mai ramas ceva sare grunjoasa din toamna, de cand ai pus muraturile, poti folosi acum 2-3 pumni. Ajuta la relaxarea muschilor.

Masajul! Ajuta oricand, cu atat mai mult in situatia de fata. Daca maseuza nu e disponibila in ziua respectiva pentru un masaj general de relaxare, fa-ti unul singura. Incepi cu miscari usoare si intensifici progresiv presiunea, astfel incat sa dispersezi “arsura”.

Ia o aspirina sau ibuprofen!: diminueaza durerea.

Si data simti ca nivelul energetic este scazut te poti gandi la o masa bogata in carbohidrati. De exemplu, o salata in care sa pui cateva paste fierte al dente.

Toate acestea vor alina durerea, dar nu o vor face sa dispara pe loc.

La urmatoarea sedinta de gimnastica, incalzeste-te mai bine!

 

 

Related Posts

  • Faci sport? Protejează-ți articulațiile!Faci sport? Protejează-ți articulațiile! Sportul, din păcate, e o activitate care operează cu standard dublu: practicarea lui îți oferă bucurii și satisfacții incomensurabile, pe de altă parte poate antrena o uzură a articulațiilor sau, în cazuri mai grave, rupturi musculare. O activitate fizică urmată după principii corecte te […]
  • În vara cu stambă chinezească, un ”berbec” pe asfaltÎn vara cu stambă chinezească, un ”berbec” pe asfalt Azi, acum, Maria e în examenul de preadmitere la facultate. Ștefan, in olimpiada națională de istorie. Clefăi guma așteptării gândindu-mă la asta: Într-un pătrat de vară cu stambă chinezească - cupon cumpărat de demult și încremenit ani de zile într-un viitor imprecis de rochiță sau […]
  • Calea spre un abdomen plat trece prin farfurieCalea spre un abdomen plat trece prin farfurie Calea spre un abdomen plat, cu pătrăţele, trece mai întâi prin farfurie! Citeşte etichetele produselor pe care le cumperi. Dacă sunt ingrediente pe care nu le cunoşti sau nu le poţi pronunţa - NU CUMPĂRA!  
  • Video – cum să crești mobilitatea umerilor, spateluiVideo – cum să crești mobilitatea umerilor, spatelui Spatele doare. Și e normal să nu mai avem chiar o ținută dreaptă. Umerii cad spre față, burta se lasă peste betelia pantalonilor, amplificând vizual circumferința taliei.  Exercițiile de fitness se pot adapta unei persoane care are mai puțină forță în brațe, umeri, spate și […]
  • De ce regimurile repetate de slăbit ne fac să ne….îngrășămDe ce regimurile repetate de slăbit ne fac să ne….îngrășăm Cei care sunt pertepuu la dietă, acesta însemnând că alternează perioadele de abundență cu cele de restricție alimentară, cunosc efectul invers celui dorit, adică, în loc să slăbească, se îngrașă. Este ceea ce în nutriție se numește ”efectul yo-yo”.  Acesta influențează inevitabil […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *