Gutui la cuptor cu ulei de cocos

Gutui la cuptor cu ulei cocos1Gutuile sunt ca fetele mari…. Până să le aduci în casă, se codesc, se fandosesc, ba vor, ba nu vor…., ba se lasă și nu prea…. Munca de seducție e grea, dar când reușești….

Ultima dată, când m-am luptat cu gutuile pentru o dulceață, a fost acu” vreo 2 ani, când baba Mărioara ne-a dat niște găleți de gutui. Și ce gutui! Unele, chiar din copacul care crește chiar în preajma WC-ului ei…. Alti doi gutui, mai răzlețiți, paGutui la cuptor cu ulei cocos2rcă n-au fost așa prolifici….

De atunci, mi-a cam pierit cheful de gutui. L-am regăsit de curând, o dată cu rețeta de mai jos, pe care am cules-o de pe un forum franțuzesc.

Un deliciu și pentru simandicoși, și pentru cei care țin la siluetă.

INGREDIENTE:

  • 2 gutui mari, curațate de coajă și feliate,Gutui la cuptor cu ulei cocos 3
  • 1 lingură ulei de cocos pentru uns tava,
  • 2 linguri ulei de cocos – de turnat deasupra gutuilor,
  • 1 pahar vin alb,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • 1 păstaie vanilie sau esență,
  • 2-3 linguri îndulcitor din stevia sau zahăr (eu am pus îndulcitor)

PREPARARE:

Ungi tava cu ulei de cocos, aPere la cuptor cu ulei cocosșezi feliile de gutui și stropești cu zeama de lămâie. Torni vinul alb, vanilia, uleiul de cocos, îndulcitorul.

Le lași 40-50 minute (trebuie să fie bine îmblânzite) în cuptorul fixat la 160-180 grade.

Nesățioase cum sunt și bogate în pectină, gutuile vor absorbi mult lichid. Ceea ce va rămâne după coacere va fi un sos catifelat, perfect instruit să alunece cu mare grabă pe gât.

Aceeasi compoziție pentru perele la cuptor. Aceeași Mărie cu altă pălărie.

 

Related Posts

  • E necesară încălzirea înaintea ședinței de sport?E necesară încălzirea înaintea ședinței de sport? După niște ani buni de tocit pantofii de sport, bătături peste bătături și supraspecializare la locul de muncă numit sala de sport sau parc, sau oriunde în aer liber, zic că da, este. Și fizic, și mental. Mental pentru că, în cele 5-7 minute de încălzire/întindere, faci trecerea de la […]
  • Vrăjitorul dr.OZ dezvăluie la București secretul schimbăriiVrăjitorul dr.OZ dezvăluie la București secretul schimbării Să fii prezent la una dintre conferințele dr. Oz, e ca și cum ai viziona o producție hollywood-iană: filmul are ritm, personaje de covor roșu, subiecte de interes general, muzică și intermezzo-uri cu suspans, pe alocuri, și cozi mari la toalete: ”Mai există o toaletă în stânga!”. la […]
  • Sunt online!Sunt online! Salutare, Gratie intrepridului si supra priceputului meu sot IT-ist am prezenta online! Sa-mi fie de bine si la multe post-ari. Ma-ntorc cu ganduri despre sport, sanatate si literatura! Din fuga!  
  • Emoții, nu fapte, și nici măcar frumusețe!Emoții, nu fapte, și nici măcar frumusețe! Ascultați: e cea mai bună carte de psihologie aplicată, o biblie a minților noastre prezente. E căsătorit cu ea de șase ani și au doi copii. Pare femeia perfectă. El știe asta și totuși se pregătește să o părăsească. Dimineață, când ea și copiii se vor trezi, el nu va mai fi acolo. O să […]
  • E pierdere de vreme să ne încălzim înainte de sport?E pierdere de vreme să ne încălzim înainte de sport? Păi, nu! Și până să fac un video cu un exemplu de încălzire, zic acum de câte probleme te scutește o încălzire. Subestimăm importanța încălzirii și începem, abrupt și în forță, programul de exercitii. De multe ori... La persoanele antrenate, cu un istoric sportiv întins pe niște zeci […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *