Genuflexiunile ajută la subțierea coapselor?

Sunt tot mai numeroase cele care îmi scriu întrebându-mă cum își pot subția coapsele, cum pot scăpa de aripioare. Vă înțeleg perfect! Și eu am avut mulți ani o nemulțumire permanentă legată de mărimea coapselor (și nu sunt prea sigură că m-am vindecat complet), legată de faptul că pantalonii (fustele) îmi plesneau pe coapse, iar în talie erau lejeri (numeroasă îmi era colecția de curele….). Astazi, e adevărat că am redus considerabil mărimea pantalonilor, dar tot se păstrează un ușor decalaj între coapse și talie. Forma se (pre)schimbă, principiul (predispoziția genetică) rămâne.

Genuflexiunea – această icoană făcătoare de minuni a fitnessului la care toți ne închinăm – instructori sau doar practicanți ai sportului – este încă atât de puțin înteleasă și, cu atât mai puțin, pusă în practică.

Din păcate pentru cei/cele cărora genuflexiunile nu le plac sau care resimt jenă/durere în articulația genunchiului, acestea sunt de neocolit, dacă ne dorim tonifierea sau chiar subțierea coapselor.

Pentru aceasta e nevoie nu doar de un efort constant și consecvent  (n-am spus extenuant! deseori văd în sălile de sport femei plinuțe părând că-și dau sufletul și că sunt într-o disonanță extremă cu ele însele….; nu uitați că dacă activitatea respectivă nu vă face plăcere, nu va dura prea mult….) în sala de sport sau la tine acasă, ci și de un a7nume echilibru alimentar. Dacă ți-aș spune că doar exercițiile fizice m-au ajutat, te-aș minți.

O vreme, la începuturi, cel mai mult m-au ajutat ochelarii de cal…. Bunicul meu limita vederea laterala a calului său, ca să nu îl abată, distragă nimic. Iar Gică ținea drumul drept. Altfel, ar fi pățit-o și el, și calul….

Mai ales în bucătărie, ceea ce nu vezi, nu există (deci, de îndepărtat ispitele…). Fără disciplină și vigilență permanente legate de farfurie, rezultatele eforturilor fizice nu se întrevăd prea curând.

Uneori însă, chiar și cu eforturi nutriționale considerabile, mai ales în cazul femeilor trecute de 40 de ani și/sau aflate la menopauză, lucrurile nu mai stau ca într-o ecuație simplă (subiectul merită un articol separat, mai cu seamă că pot împărtăși din experiențele mele personale). Aceasta nu înseamnă că orice efort trebuie abandonat și redus ideii că oricum nu mă mai ajută vârsta. Chiar și puținul acela este incomparabil mai mult decât nimic….

Așadar, unul sau două antrenamente săptămânale în care să introduci și 1-2 sau chiar 3 seturi de câte 8-10-15 genuflexiuni sunt nu făcătoare de minuni în doar 3 zile, dar, cu siguranță, te vor ajuta să îți simți coapsele mai ferme, carnea mai tare, celulita ușor redusă.

Dacă obiectivul pe care îl urmărești este subțierea coapselor, fă genuflexiuni fără greutăți sau greutăți de până la 5 kg.

Pentru una dintre doamnele care mi-a scris pe FB, spunându-mi că nu înțelege exact cum să facă corect genuflexiuni, am făcut filmulețul de mai jos. Sper să folosească mai multor doamne…

Ceea ce trebuie să urmăriți cu atenție este poziția genunchiului în raport cu vârful degetelor de la picioare, întotdeauna în linie genunchi-vârf talpă. La ridicare, presiunea trebuie exercitată pe călcâie și nu pe vârfurile degetelor (veți vedea, la revenirea în poziție verticală, eu ridic ușor vârfurile tălpilor și toată greutatea se distribuie pe partea posterioară a coapselor și pe fesieri).

Cheia de verificare: dacă în timpul exercițiului resimți jenă sau durere în articulațiile genunchilor, oprește-te! Fie execuția este deficitară, fie o anumită slăbiciune articulară îți împiedică mișcările corecte.

În fitness-ul corect e așa: ”Arsură” musculară, DA! Jenă, durere articulară, NU!

 

Related Posts

  • Sisif făcea și el genuflexiuni? Da, Sissi squatsSisif făcea și el genuflexiuni? Da, Sissi squats Deci, care-i legătura dintre Sisi și genuflexiunile Sissi. Părul lui Sisi câtărea 5 kg și măsura 1,70, adică tot atât cât înălțimea prințesei. Dar bolovanul lui Sisif, cel pedepsit de Zeus să împingă povara până în vârf și să o ia etern de la capăt? Bolovanul ăsta cât o fi cântărit? Și […]
  • Din nou despre genuflexiuniDin nou despre genuflexiuni Barbatii sunt pasionati de "bicepsi", femeile - de coapse si fesieri. Cu exceptia genuflexiunilor, nu exista un alt exercitiu care sa solicite intens mai multe grupe musculare in acelasi ti mp: coapse anterioare, posterioare, fesieri, interior coapse (daca sunt […]
  • Operațiunea ”exerciții pentru rochia de Revelion ” (ziua 2) Operațiunea ”exerciții pentru rochia de Revelion ” (ziua 2) Și a fost ziua a doua, ziua în care atacăm exercițiile pentru COAPSELE POSTERIOARE ȘI FESIERI, păstrând formatul inaugurat ieri, cu 5 minute încălzire și un exercițiu + o variantă mai solicitantă pentru aceeași grupă musculară. 1. ÎNCĂLZIRE: 5 minute mers energic pe loc (sau dans, la […]
  • Tăiței de orez inegral și legume sotateTăiței de orez inegral și legume sotate Pentru momentele de grabă și fară de inspirație, există.... taiței de orez integral și legume sotate. Simplu, sățios, rațional. Se opăresc taițeii pentru 3-4 minute, legumele se sotează ușurel-ușurel, se adaugă roșii uscate și usturoi verde, crud și fătarnic. Se manancă degrabă, în […]
  • Floarea ”vată pe băț”, cea mai frumoasă din Măcin, clandestină în florărie (I)Floarea ”vată pe băț”, cea mai frumoasă din Măcin, clandestină în florărie (I) Risipite pe culmea rahitică, compun cea mai spectaculoasă poiană din Munții Măcin, accesibilă la mai puțin de o oră de urcuș domol din satul Greci. Vedere spre satul Greci; urcare pe triunghi albastru Și nu știu dacă asta se datorează exclusiv florilor ca vata de zahăr sau miilor […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *