Supă de cartof dulce cu ghimbir și măr

Supa cartof dulce 3Să procesezi gustul dulce, când te aștepți ca ceea ce ai în farfurie să fie sărat, poate fi derutant, mai ales pentru copii. Dar, cum gustul se educă, începutul nu trebuie să dezarmeze.

Venim din copilărie condiționați ca supa să fie sărată. Dar apare cartoful dulce și ne strică așteptările.  Unde mai pui că, în supa asta, îl asociez cu ghimbir și măr. Un fel de compot, ai zice!  O mai salvează cipsurile așezate alături în chip de pâine.

Supa cartof dulce2Ingrediente:
450 gr. de cartof dulce
• 1 măr
• 1 ceapă roșie
• 3 lingurițe de ghimbir ras
• 2 lingurițe ulei de masline

1 litru supă degresată de pui sau curcan
• câteva frunze de coriandru sau pătrunjel
• Sare și piper
Se curăță cartoful dulce, se taie in bucati.  Ceapa se Cipsuri cartof dulcetoacă julienne . Se curăță de coajă mărul (să fie un soi mai acrișor, gen granny smith) si se taie cuburi.
Î
ncălzește uleiul într-o tigaie și adaugă ceapa. Se înăbușă 5 minute la foc mic. Adaugă ghimbirul si cartoful. Sotează-le timp de 8 minute. Urmează merele. Se sotează și ele 3 minute.

Peste amestecul sotat, se adaugă supa de pui, sarea, piperul, coriandrul și se fierb 20 minute la foc mic.
Potrivește-i gustul și apoi pasează supa. Dacă vrei să-i mai tai gustul dulce, adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Cât timp supa a fiert, eu am facut, din același cartof dulce (a avut 800 gr.), câteva cipsuri, pentru derutarea mofturoșilor. Strategia a dat roade doar în cazul lui Ștefan, parțial în cazul Mariei. Tot bărbații…..! 

Related Posts

  • Părul discordieiPărul discordiei La cutremurul din `77 eram de 4 ani. Tata se internase, puțin înainte, la spitalul din Brăila pentru analize, mama rămăsese cu noi acasă, în sat. Atât a apucat, să mă înșface și să le strige surorilor mele mai mari ”Haideți, haideți!”. În urma noastră, hornul casei s-a prăbușit. […]
  • Studii despre nutriție: să le credem?Studii despre nutriție: să le credem? ”Mănancă două iaurturi pe zi ca să îți protejezi inima. Ciocolata îmbunătățește memoria. Consumul de cafea crește speranța de viață. Nenumărate publicaţii ştiinţifice, făcând legătura între sănătatea noastră şi anumite alimente,  țin capul de afiș al ziarelor sau al publicațiilor […]
  • 1-0 pentru Brazilia la recomandări nutritionale1-0 pentru Brazilia la recomandări nutritionale Spre deosebire de alte țări, care au elaborat un ghid alimentar în care li se spune oamenilor ce să mănânce, Brazilia nu risipește nici hârtie și nici nu vine cu informații știintifice sau matematice. Face doar recomandări legate de cum să mănance brazilienii. Multe țări realizează […]
  • Grăsimea de pe abdomen NU se topește cu exerciții de tonifiereGrăsimea de pe abdomen NU se topește cu exerciții de tonifiere Unii instructori de fitness și chiar nutriționiști-vedetă TV, continuă să propage MITUL conform căruia circumferința taliei, țesutul adipos de pe abdomen, se subțiază cu exerciții de tonifiere - clasicele ”abdomene”. ”M-am apucat de slăbit și fac câte 200 de abdomene....”. Intenția […]
  • Cei mai buni pesti….. de apaCei mai buni pesti….. de apa In articolul de ieri, descriam sursele bogate in vitamina D. Si pentru ca cele mai multe se gasesc in peste, aveti in imagine un mic ghid al celor mai "inspirate" alegeri. http://www.goodfishguide.org - este un site unde va puteti documenta in privinta alegerii diverselor tipuri de pesti.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *