După Paști, să ne consolăm intestinele

Hristos a înviat!

Păstrez încă ceva urme de cozonac prin intestine. Cântarul zice că nu Oua rosiie deloc tragic. Soacră-mea a exagerat cu prepararea cărnurilor (fripturi de curcan, miel, iepure – ”să avem, mamă, și noi câte puțin din toate”; eu îl mănânc doar pe primul). Bietul ou, ciocănit pe toate părțile de copii, deși sățios și nu cu multe calorii (aprox. 80), se digeră greu. Cu toată rezerva mea de spanac, ceapă, salată, ridichi, transmisă aproape zilnic spre intestine, tot simt o anume greutate.

Simt și o anume vinovăție…..de care mă voi vindeca chiar astăzi; de fapt, am început în ziua de Paști. Voi trece în categoria rumegătoarelor blânde, voi stropi cu ceai verde și cu multă transpirație.

Totuși, pe lângă vecinii mei, care în sâmbăta de dinaintea Paștelui au ars grătarele ore-n șir în fața blocului, s-au aghesmuit cu bere și vin, și au arătat la tot cartierul ce muzică preferă ei, sunt ”mic copil”. Așa am simțit un profund sentiment pascal când familia de la parter s-a ”spovedit” pe 2 voci cu ”creștinii” veseli…. Sigur c-am închis toate ferestrele, altfel fumul nu l-aș fi scos din plămâni două săptămâni de acum înainte…..

Și soțul meu care-și zicea să nu facă un păcat, taman în sâmbăta mare, sunând la Poliția locală (căci n-ai voie să faci grătar în fața blocului). Așa că ne-am baricadat (mai puțin fonic) în propria casă și ne-am rugat să plouă, să-i alunge pe cheflii, adevărați creștini…. Și ploia a venit!

Am dat satisfacție și creierului, cu o alergare de 50 de minute, chiar în ziua de Paști. M-am simțit mai puțin păcătoasă, deși îmi simțeam vintrele încă doldora. M-a ajutat mai mult decât să-mi tot repet că am fost ”cam nesimțită”, adjectiv pe care-l folosesc destul de rar, mai ales când e vorba de mine. 🙂 Așa se întâmplă când faci multă mâncare, după care treci la sacrificii pentru că e păcat să o arunci. Vorba socrului meu ”mă îngraș din păcat”.

Ca să nu mai pomenesc de stimulii permanenți pe care i-am primit de la televizor….Pe parcursul săptămânii, cred că am deschis de 10 ori televizorul; invariabil, de fiecare dată era vorba despre mici; ba mai mult decât atât, un lanț important de fast-food, a prins micul din zbor, l-a băgat între clasicele felii de pâine și ni l-a vârât, virtual, pe gât.

Și atunci, oricât de tare și reținut ai fi, cum să reziști? În fața blocului, fum șiVerdeturi de primavara gătar; la televizor, mici și grătare, în parc, fum, bere și grătare.

Pentru sănătatea intestinelor noastre, n-ar fi bine ca postul Paștelui să înceapă chiar în sâmbăta mare? Și să ne pătrundem mai mult de spiritul pascal și mai puțin de fumul gătarelor?

Bun! Acum, că ne-am făcut-o cu mâna noastră, n-avem decât s-o dregem cu salată verde, ceapă, ridichi, varză, ștevie, sport și apă. Acuș, acuș vine vacanța mare și ne plângem c-au intrat la apă bikinii.

Related Posts

  • Gutui la cuptor cu ulei de cocosGutui la cuptor cu ulei de cocos Gutuile sunt ca fetele mari.... Până să le aduci în casă, se codesc, se fandosesc, ba vor, ba nu vor...., ba se lasă și nu prea.... Munca de seducție e grea, dar când reușești.... Ultima dată, când m-am luptat cu gutuile pentru o dulceață, a fost acu” vreo 2 ani, când baba Mărioara […]
  • Top 13 alimente așa-zis ”dietetice”(I)Top 13 alimente așa-zis ”dietetice”(I) Crezi că mănânci ”light”, ”dietetic”, ”fără grăsimi”, ”fără colesterol” ? Citește mai jos și mai gândește-te ! Top 13 alimente așa-zis "dietetice” și ce ingrediente ascund Alimente procesate cu ”conținut scăzut de grăsime” sau "0% grăsime". Războiul împotriva grăsimilor […]
  • Fizică multă, chimie mai puținăFizică multă, chimie mai puțină De aproape 40 de lei și-un inconvenient care decurge din lipsa acută a spațiului de stocare am primit așa: dumicați mestecați, impresii de deja-vu, hârtie groasă (înțeleg că trecem totuși și printr-o criză a hârtiei tipografice, nu?), corp mare de literă, scriitură de tip Facebook (am […]
  • 3 exercitii inconturnabile pentru fesieri si coapse tari ca piatra 3 exercitii inconturnabile pentru fesieri si coapse tari ca piatra Aceste 3 exercitii n-ar trebui sa lipseasca din nici un antrenament dedicat tonifierii coapselor si fesierilor. Executate la aparat sau doar cu gantere sau greutatea propriului corp (in functie de cat de antrenat/a esti), exercitiile din video sunt baza fitness-ului. Plecand de la […]
  • Exercițiile pentru abdomen – un ”must have”?Exercițiile pentru abdomen – un ”must have”? Deși toată lumea, mai antrenată sau mai puțin antrenată, la sala de sport sau acasă, face exerciții clasice pentru abdomen (crunch-uri, cel mai adesea), surprinzător poate pentru unii, acestea sunt unele dintre cele mai dificile exerciții de fitness, pe care eu nu le-as recomanda oricui, […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *