Un exercițiu combinat pentru talie, piept, brațe

În fiecare dintre noi zace câte un mic Napoleon când vine vorba să facem cât mai multe lucruri într-o perioadă dată de timp. Exercițiul de azi, deși simplu, atinge mai multe grupe musculare, fiind special croit pentru cei/cele care suferă de ”n-amtimpnicisărespir”. Păcat! Însăsi respirația corectă arde cu până la 10% mai multe calorii….

Într-un interval de 10 minute, în timpul aceluiași exercițiu, lucrezi talie, piept și brațe; chiar și ceva spate. Dacă adaugi exercițiului de azi și o combinație de elemente cardio pentru picioare, ai deja o ședință completă de total body workout (”ador” cuvintele în engleză, știut fiind că sunt o francofonă patentată, dar și o apărătoare a limbii române curate 🙂  ) în doar 20 de minute. Parfum!

În opinia mea, cele mai frumoase abdomene se fac de pe gym ball (swiss ball). Sunt la fel de eficiente, la fel de solicitante ca și cele făcute de pe podea, dar puțin sau deloc stresante pentru spate. În plus, lucrul pe minge are o componentă ludică, ceea ce aduce și mai multă relaxare (mai ales pentru cei care nu privesc sportul ca pe o ”sarcină de serviciu”). Și încă ceva: echilibrarea, găsirea poziției pe minge, este în sine un exercițiu care face apel la musculatura profundă. Pe scurt, un cocktail bun, concentrat, gustos.

123456

Succesiunea fotografiilor de mai sus arată și ordinea în care este făcut exercițiul. Pentru ca ”simțirea” să fie mai intensă, eu folosesc o minge (mică) de 1 kg. Este la libera alegere a fiecăruia/fiecăreia dacă și câte kilograme  folosește (minge, ganteră de 2,3 kg., sticlă cu apă sau copilul din dotare, halba cu bere).

Înainte de începerea exercițiului propriu-zis, este foarte importantă  găsirea echilibrului. Ideal ar fi ca zona lombară si coccisul să fie în permanent contact cu gym ball-ul, iar tălpile lipite, bine înfipte în podea.

1Foto 1: Coboră spatele pe minge atât cât să te simți ”confortabil” 🙂 , cu mingea adusă la nivelul pieptului.

2Foto 2: Împinge minea de la piept spre exterior în timp ce răsucești trunchiul spre laterală. Etapa intermediară a exercițiului.

3Foto 3: Împinge la maximum mingea întinzând și mai mult brațele până ce se simte alungirea mușchilor taliei și ai spatelui. Etapa finală a exercițiului pe o singură parte.

Foto 4: Revenire la poziția de plecare și apoi răsucire pe partea opusă4

Foto 5: Etapa intermediară pe partea opusă.5

6Foto 6: Etapa finală a exercițiului pe partea opusă.

Nu uita să respiri! Inspiri la începutul exercițiului, expiri la răsucirea bustului.

Număr de repetări și serii: câte poți, cu pauze scurte și rare, astfel încât să poți umple 10 minute. Mai puțin decât îți consumă băutul unei cafele. Sau a unei beri….

Iar cafeaua, deși are efecte tonice, nu tonifiază musculatura….

Related Posts

  • A fi sau a nu fi vegetarianA fi sau a nu fi vegetarian E o chestiune care mă preocupă de multă vreme. Fără să fi avut prea multe cunoştinţe de nutriţie - se întâmpla imediat după Revoluţie când literatura în domeniu lipsea -, am avut în perioada adolescenţei o tentativă de a scoate complet carnea din alimentaţie. Am şi reuşit timp de 8 luni […]
  • Siluete și nuduri: de ieri și de aziSiluete și nuduri: de ieri și de azi - Vreau să fiu slabă! Da, ce ai, mamă, ți-e rău? -Nu, da așa a zis Bote la rialiti șou că trebuie! Care Bote, mamă? Bottecelli? - Hai, mamă, cine mai e și Bottecelli ăsta? Pentru cele care se visează trase prin gaura cheii, genul top model anorexic, le reamintesc că formele […]
  • 2 gantere- 1 antrenament total2 gantere- 1 antrenament total Antrenament rapid si intens pentru tonifiere. Next level în fitness înseamnă și să faci antrenamente scurte și intense pentru întregul corp cu doar 2 gantere - exact ce fac in video. Uneori, așa arată antrenamentele mele și sunt cum nu se poate mai arzătoare de calorii. […]
  • “Abdomene” de vacanţă“Abdomene” de vacanţă Şezlongul este "aparatul" de sport perfect pentru vacanţă. Aş spune că este chiar mai bun  decât banca pentru abdomene din sălile de sport: mai confortabil pentru spate, în special pentru zona lombară, cu opţiuni bune de reglare a spătarului - ceea ce înseamnă o susţinere bună a capului […]
  • 1 august 1939, Cernavodă1 august 1939, Cernavodă În seara de marți, 1 august 1939, la amurg, caporal Negoiță Râșnoveanu (ulterior sanitar pe front), fratele bunicului patern, puțin înainte sa intre in garda pentru paza podului de la Cernavodă, își "traduce" pe hârtie arderea dorului și jelea de a fi departe de mîndruță în rime când […]

You may also like...

2 Responses

  1. opris kati says:

    esti foarte tare Dumitra!
    de cand te-am descoperit, cautand dupa pantofi pentru Zumba…, te citesc intr-una!
    nu vii la Valuri 2013 la Neptun??? ne-am putea cunoaste personal.
    mi-ar face placere. noi zumbistele de la Arad venim cateva…
    Cu multa admiratie,
    Kati

  2. dumitra says:

    Multumesc frumos, Kati. Nu stiu daca voi putea ajunge, dar tinem legatura. Traiasca pantofii de Zumba! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *