Dana Beltechi, o instructoare-manager de nota 40

De cum pășești în vila cochetă, cu ferestre mari, amenajată ca un complex de sport pe 4 nivele, îți spui că Dana Beltechi (40 de ani anul acesta), instructor de fitness și deținătoarea acestei afaceri, este o femeie norocoasă. Ajungând să stai de vorbă cu ea, realizezi pe deplin că sintagma ”norocul și-l face omul cu mâna lui” este perfect adevărată în cazul Danei.

Mi-am dorit să o întâlnesc pe Dana Beltechi, alături de alte două instructoare de fitness – al căror numitor 2comun este vârsta (40 de ani) și pasiunea pentru sport, pentru a ilustra ideea că ceea ce contează cu adevărat, și în această meserie, este vârsta psihologică și că singurele bariere sunt chiar propriile noastre limitări.

Dialogul cu Dana l-am început abrupt, întrebând-o cum se simte ca instructor o femeie de aproape 40 de ani, fără un background sportiv de înaltă performanță. Mi-a răspuns senină și fără ezitare: ”Nu mă dau la schimb pentru nimeni altcineva mai tânăr, iar satisfacția pe care o am în sală, este de neegalat”. 

Absolventă de ASE, Dana și-a început cariera în marketing și, după cum îmi spunea, n-a stat locului niciodată. Faptul că la 23 de ani era deja mamă, nu a împiedicat-o să-și dorească și chiar să reușească trei ani mai târziu punerea pe picioare a propriei afaceri.

”Nimic nu este întâmplător în viață”

”Am început cu o sală de sport mică și doi angajați. Mă trezeam dimineața la 5, făceam curat, apoi eram la recepție, căram aduceam diverse cu tramvaiul pentru că nu aveam permis de conducere la vremea respectivă”, spune Dana. Și pentru că ”nimic nu este întâmplător în viață”, faptul că la un moment dat i s-a îmbolnăvit instructorul, avea să-i deschidă porțile unei lumi în care, deși a pășit cu temeri și emoții, Dana Beltechi are un cuvânt greu de spus.

4”Unde să caut instructor? Pe atunci nu existau baze de date ca acum, industia de fitness din România era tare firavă. Eu făcusem cu unchiul meu mulți ani arte marțiale, după naștere și până să pun pe roate afacerea mergeam la o sală de sport…. Ce era să fac? Așa că am ținut eu orele și mi-a plăcut foarte mult”, povestește amuzată de momentele care au împins-o pe un nou drum. Se pare că nu doar Danei Beltechi i-a plăcut, ci și clientelor. Câteva le păstrează și acum.

Urmându-și instinctul în care crede cu tărie, dar și dorința de a face și învăța mai mult, Dana a absolvit și cursurile de instructor de fitness organizate de către Federația Română Sportul pentru Toți. ”N-aveam nici o zi liberă”. Între timp afacerea a mai crescut, la fel și personalul. A deschis o sală de fitness mai mare, dar care nu avea posibilitatea amenajării, în plus, a unei săli de aerobic. Așa că, deși era propriul său șef, Dana s-a angajat la o sală predând aerobic. Și-a dorit să aibă propria sală de sport, iar lucrul acesta s-a întâmplat.

Ai grijă ce-ți dorești căci ți se poate întâmpla

Așa e, ”când îți dorești cu adevărat, se și întâmplă”, continuă interlocutoarea mea. Și dacă aparent pare o 1situație insurmontabilă, pe parcurs îți dai seama că, de fapt, e doar o altă etapă de străbătut pe drumul tău – ACELA. Zâmbetul îi precede din nou depănarea momentelor de atunci: ”Și-mi pleacă maseuza…. Aveam cunoștințe de masaj……Am făcut și masaj. Cu banii adunați exclusiv din masaj, mi-am deschis o sală de aerobic. Era mică, dar mare pentru mine”.

La vremea când Dana își vedea cu ochii visul de a avea o sală de aerobic, domeniul fitness-ului din România 3era încă departe de ce se întâmpla în alte țări.”Mergeam în Ungaria, povestește Dana, și vedeam la Convențiile de fitness câte o mie de oameni într-o sală. Mi se părea ceva incredibil.”

Astăzi, incredibilul începe să devină mai credibil. Dana este și ea unul dintre instructorii-prezentatori invitați la Convențiile de fitness din România organizate de Fitness Scandinavia și administrează un complex sportiv în care 2 săli mari de aerobic sunt reginele. ”Locația în care suntem acum am văzut-o de când i se turna fundația, are 1 700 de metri pătrați”, îmi mărturisește Dana în timp ce-mi face turul clădirii.

La cei 40 de ani ai săi, Dana Beltechi se poate mândri cu munca ei. Pe lângă activitățile de administrare,  marketing, promovare, Dana Beltechi are 6 ore pe săptămână ca instructor. Între timp, nu uită să fie mamă, dar și să acorde atenție celor 30 de angajați pe care îi are acum.

Întrebând-o dacă ceea ce face nu este prea mult, Dana îmi răspunde după câteva clipe de gândire: În meseria asta nu trebuie să spui niciodată gata. Dacă vreau și cred că trebuie să fac un anume lucru, chiar îl fac.” 5

În ziua în care am stat de vorbă cu una dintre cele mai cunoscute și apreciate instructoare din fitness-ul românesc, era senin, iar soarele nu se zgârcise cu noi, cum face astăzi când eu aniversez 40 de ani. Dana Beltechi mi-a oferit nu doar o lecție de sinceritate, dar și una de voință pe care, fără îndoială, le dăruiește și clienților care ajung la Lotus Sport, o afacere sută la sută românească, condusă de o femeie de nota 40 cu felicitări.

Referințe:
www.lotussport.ro

Related Posts

  • În fitness – mai mult nu însemnă (neapărat) mai bine…. În fitness – mai mult nu însemnă (neapărat) mai bine…. ....dimpotrivă! Câteodată, din generozitate față de noi înșine, comprimăm timpul într-o eprubetă și încercăm să recuperăm ceea ce n-am putut, n-am gândit, n-am simțit, n-am știut, n-am aflat să facem cu mai mult timp în urmă. Odată pornit motorul, acordă-i timp suficient pentru […]
  • De ce NU exercițiilor pentru abdomenDe ce NU exercițiilor pentru abdomen La inceput de an, se observa in salile de sport un fenomen meteoric, cam ca traiectoria Luceafarului din cer: unii oameni acu~ apar, acu~ dispar. Mai vin la anu~, pe vremea asta....Intr-o zi de joi. Care-i cauza? Pai sa vedem. Azi, despre abdomen, ca asta ne doare/incurca pe toti.... la […]
  • Un exercițiu combinat pentru talie, piept, brațeUn exercițiu combinat pentru talie, piept, brațe În fiecare dintre noi zace câte un mic Napoleon când vine vorba să facem cât mai multe lucruri într-o perioadă dată de timp. Exercițiul de azi, deși simplu, atinge mai multe grupe musculare, fiind special croit pentru cei/cele care suferă de ”n-amtimpnicisărespir”. Păcat! Însăsi […]
  • Fursecuri ușurele cu dulceață de caiseFursecuri ușurele cu dulceață de caise Ingrediente: 1,2 kg. făină (plus încă dacă va fi nevoie) 1 pachet 1/2 de unt 4 ouă 250 gr. zahăr 600 gr. dulceață de caise sau orice altă dulceață ceva mai fluidă 2 linguri bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie esență de rom Preparare: Topești […]
  • Ce nu te strivește dă dependență… și mai cum?Ce nu te strivește dă dependență… și mai cum? Ies târziu în noapte și groggy din ring. N-a slăbit o clipă ritmul. I-am căutat și cele mai mici breșe. Să respir măcar între ele. Să-mi văd de viața mea între timp. Cu cât le căutam, cu atât mă izbea mai tare. E de ajuns să iubești ca celălalt să se schimbe de dragul dragostei tale? E […]

You may also like...

2 Responses

  1. marius says:

    la multi ani si multe articole atat de reusite!

  2. Madalina Stefan says:

    Pare o ocazie minunata sa-ti urez “La Multi Ani” si cat mai multe zile cu soare!
    Ignora norii de afara …pare mai degraba “transpiratie” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *