Un exercițiu simplu, anticelulită, pentru coapse

Zilele trecute am dat aici startul campaniei ”Cu un bikini suntem toți datori”, aceasta însemnând că mă angajez să produc mai multe articole despre slăbit, subțiat, tonifiat – Doamne-ajută să am și timpul, și inspirația necesare!

Dacă e miercuri, e un exercițiu simplu. Ceea ce arăt astăzi se înscrie perfect în sloganul campaniei, pentru că zona vizată este coapsa posterioară, cea pe care celulita se instalează nemilos, ca la ea acasă, și cu greu mai pleacă.

Îmi cer scuze că azi o vom deranja și promit să mai fac. Constanța, perseverența, impolitețea dau rezultate bune împotriva celulitei, dar asta nu se va întâmpla chiar mâine, după prima sesiune de exerciții. Răbdarea este tot un exercițiu…La fel și atenția la mâncare!

Coapsa 1a1. Poziția de start: Pe spate, cu palmele sprijinite pe podea, genunchii îndoiți, talpa perfect lipită.

Eficiența exercițiului crește considerabil dacă așezăm tălpile pe o minge mică (de la copil) sau chiar pe o sticlă de 1 litru umplută cu apă.

Destabilizarea pe care o produce suprafața bombată face să lucreze, pe lângă coapsa posterioară (bicepsul femural, în principal), atât zona abdominală, cât și mușchii fesieri care asigură echilibrul.

Coapsa 1b2. Expiră în timp ce presezi cu palmele în podea, ridici bazinul, încordezi fesierii. Genunchii apropiați pun în funcțiune și partea internă a coapselor (aductorii).

Acesta este un excelent exercițiu și pentru întărirea/reeducarea perineului, un mușchi care stă în calea venirii pe lume a copilului (la nașterile normale); mușchi pe care medicul îl secționează câțiva centimetri. Contribuie, de asemenea, la întărirea întregii centuri pelviene și rezolvă problema incontinenței urinare (survenite după naștere). Având două nașteri normale, trebuie să mă credeți pe cuvânt: testat și adoptat.

Coapse 2a3. O variantă care solicită în plus și mușchii coapsei anterioare (fața coapsei, cvadriceps) este aceasta în care de la podea ridicăm bazinul ținând picioarele desfăcute în V. Asta-mi aduce aminte de un banc în care poziția este numită vază pentru flori…..

 

4. Expiră și ridică bazinul păstrând picioarele desfăcute în V. Coapse 2bUtil ar fi să faci 2 serii a câte 10-15 repetări, fără pauze prea lungi între seturi.

Din pricina poziției, pot apărea sporadic și cârcei. Dacă nu e vorba de o lipsă de potasiu, magneziu, calciu, nu trebuie să te îngrijoreze. Dispar imediat ce reduci tensiunea musculară. Nu e de speriat.

Coapse 2cToate acestea se pot face și de pe gym ball (mingea mare, galbenă, din imagine), cu deosebirea, esențială, că pe mingea mică coapsele posterioare sunt mai mult solicitate și, prin urmare, exercițiile sunt mult mai eficiente.

Atenție și la înălțimea tocurilor!

PS Spune-mi dacă la tine funcționează treaba.

Vezi și 5 exerciții anticelulită pentru coapse

 

Related Posts

  • Exerciții în vreme de pandemie pentru zodia ta (I)Exerciții în vreme de pandemie pentru zodia ta (I) Gym ball-ul meu de cristal mi-a arătat că dacă mă citești, înseamnă că unul dintre țelurile tale este să ai mai multă grijă de tine, să faci mai mult sport, să acorzi mai mult timp sufletului și inimii tale, să mănânci mai echilibrat, să te simteți bine în pielea ta. Apasă butonul corect […]
  • Salcâmul galben – abanosul impostorSalcâmul galben – abanosul impostor E nedrept să înghițim atâta (foto)glicină fără să echilibrăm cu țurțuri de miere prelinsă din ploaia salcâmului galben. Și Wistetia (glicina), și Laburnum (salcâmul galben) se trag din aceeași familie. Ambii au păstăi (toxice), de aceea și fac parte din regnul leguminoaselor. Si uite […]
  • Emoții, nu fapte, și nici măcar frumusețe!Emoții, nu fapte, și nici măcar frumusețe! Ascultați: e cea mai bună carte de psihologie aplicată, o biblie a minților noastre prezente. E căsătorit cu ea de șase ani și au doi copii. Pare femeia perfectă. El știe asta și totuși se pregătește să o părăsească. Dimineață, când ea și copiii se vor trezi, el nu va mai fi acolo. O să […]
  • Flan cu ciuperci, branza si ouaFlan cu ciuperci, branza si oua O alternativa foooarte interesanta la pizza capriciosa, foarte "cuminte" si cu un gust foarte fin. In fapt, pour les connaisseurs, se numeste flan cu legume. Flan-ul, in gastronomia franceza de odinioara, era un fel de desert, facut din oua batute si lapte, care se servea intre branza si […]
  • Cum să slăbești/menții în regim ”all inclusiv”Cum să slăbești/menții în regim ”all inclusiv” Nea Ilie, vecinul meu pensionar, ne întâmpină imediat ce ne debarcăm din mașină: ”Ați fost la bulgari? All inclusiv?” N-a așteptat răspunsul nostru că a și început să turuie cu o încruntare bruscă a frunții: ”Nu mai dom^ne, eu nu mai merg la bulgari la all inclusiv. Păi nu poți, dom^ne, […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *