Shortcut către slăbire – studiu

Aerobic 1Metoda cu cele mai bune rezultate în Anaerob ex 1procesele de slăbire este cea care combină antrenamentul aerob (combustibilul folosit este oxigenul) – aerobic, alergare, Zumba fitness, ciclism, înot, baschet, fotbal etc.- cu cel de rezistență musculară (anaerob): exercițiile de tonifiere sau creșterea masei musculare.

Este concluzia unui studiu pe care l-am citit ieri in WorldHealth.net, ceea ce-mi confirmă și rezultatele obținute pe propria-mi piele, fără să fiu ghidată de vreo cercetare (we trust in dumitra.net 🙂 ), dar și multele (deja) articole scrise aici despre căile sigure de săbire și remodelare exclusiv pe cale sportivă.

Cercetătorii studiului, la care au participat femei și bărbați, supraponderali sau obezi, cu vârste între 18-70 de ani, au împărțit cei 234 de participanți în trei grupe:

1. Primul grup a avut misiunea de a se supune unui antrenament exclusiv aerob, realizat la o intensitate de 7o-85% din ritmul cardiac maximal, timp de 45 de minute,  de 3 ori pe săptămână;

2. Al doilea grup a fost supus unui antrenamnet exclusiv de rezistență musculară (anaerob), 3 ori pe săptămână, 45 minute, 3 seturi de exerciții a câte 8-12 repetări la fiecare aparat, fiind vizate grupele musculare mari.

3. Al treilea grup a combinat antrenamentul aerob cu cel anaerob, întocmai cum au făcut grupurile 1 și 2.

La sfârșitul celor 8 (opt!) luni de studiu, cele 119 persoane care și-au finalizat misiunea au fost măsurate, cântărite, evaluate corporal și cardiovascular.

Concluziile:

GRUPURILE 1 și 3 au pierdut cel mai mult în greutate.

GRUPUL 2 (antrenament anaerob) a CRESCUT în greutate din pricina creșterii masei muscusculare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Circumferința taliei și masa de găsime s-au redus la GRUPURILE 1 și 3; NEMODIFICATE la GRUPUL 2.


 Totuși, măsurătorile masei slabe (greutatea mușchilor, oaselor, ligamentelor, tendoanelor, organelor interne) au arătat o creștere la GRUPURILE 2 și 3, dar nici o modificare la GRUPUL 1 (antrenamnet aerob).

Quod erat demonstrandum!

Related Posts

  • Subtirimea taliei se tine in bucatarieSubtirimea taliei se tine in bucatarie Regret ca va dezamagesc, ca spulber un mit, o scuza ("stiu, am un surplus de kilograme pentru ca nu am timp de sala....") dar subtirimea taliei/definirea abdomenului nu "tine" (doar) de cantitatea exercitiilor sau de numarul (nesfarsit...) de ore petrecute in sala de sport. Cand decizi […]
  • Calea spre un abdomen plat trece prin farfurieCalea spre un abdomen plat trece prin farfurie Calea spre un abdomen plat, cu pătrăţele, trece mai întâi prin farfurie! Citeşte etichetele produselor pe care le cumperi. Dacă sunt ingrediente pe care nu le cunoşti sau nu le poţi pronunţa - NU CUMPĂRA!  
  • ”Functional Strength” – fitness-ul extrem”Functional Strength” – fitness-ul extrem - ”Ia-ți o halteră, 2 gantere, o saltea și un steper ridicat la 40 de centimetri de sol.” -”Așa sus? Dar despre ce e vorba?” -”Vezi tu! O să-ți placă, e pe stilul tău!” Au fost singurele explicații pe care le-am primit despre antrenamentul ”Functional Strength” la care am fost […]
  • 5 erori de antrenament de evitat (II)5 erori de antrenament de evitat (II) 1. Antrenamente prea lungi Cei care nu au obișnuința antrenamentelor constante (și poate că nici a celor inconstante ) cred despre aceia care afișează o musculatură vizibilă că petrec ore în șir la sala de sport. Fals. Ceea ce dă cele mai bune rezultate nu este neapărat durata, care […]
  • Dulceață de gutui fierte în vin roșu/albDulceață de gutui fierte în vin roșu/alb Ar fi doar vreo 30 de varietăți, din care doar 5-6 comestibile; și, spre deosebire de măr sau păr, care au cunoscut încrucișări peste încrucișări, gutuiul din zilele noastre este cel mai aproape de arborele strămoș. Și nu întâmplător este ultimul fruct din an care se coace. Gutuiului îi […]

You may also like...

1 Response

  1. Lavinia says:

    Ma bucur enorm ca v-am gasit blogul ! Sunteti demna de admirat si apreciat . Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti daca am o alimentatie si un antrenament corect pt a slabii . [ tin sa precizez ca vreau pana la vara sa ma vad cu cel putin -15 kg ] .
    Antrenamentul la sala : incep cu 20 de minute de banda , 30 de minute stepper dupa care 4 seturi de exercitii a cate 20 la fiecare aparat iar la sfarsit inca 20-30 de minute de bicicleta.
    Avand un program care nu imi permite sa am mesele foarte regulate [ cursuri de la 13-14 pana seara la 20 ] un exemplu de o zi ar fi :
    dimineata inainte de antrenament 1-2 mere medii
    la 30 de minute dupa sala [ aproximativ ora 10 ] : cereale musli cu 250-300 ml de lapte degresat + 2 oua fierte ( mananc doar albusurile )
    in jur de ora 12:30- piept de pui la gratar + 150 -200 gr de orez brun sau in loc de orez o salata
    avand cursurile imi mai iau la mine un iaurt cu 2 % grasime sau un mar .
    Va multumesc ,
    Lavinia M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *