Flotările – un exerciţiu complet, chiar şi pentru doamne!

Ce-ai zice, dragă cititorule bărbat, dacă azi, la revenirea de la serviciu, ţi-ai găsi partenera executând flotări?

Am multe cliente care se plâng de lipsa de fermitate a braţelor, mai ales a părţii posterioare; şi, în chip de nemulţumire, ca şi când ar semnaliza de pe bicicletă schimbarea direcţiei, mi se arată invariabil braţul întins lateral din care “curge” bucăţica de carne nesuferită. Din nefericire, acele zone pe care în activitaţile de zi cu zi le folosim foarte rar sunt cele care ne “trădează” primele –  posteriorul, în general: al coapselor cu tot cu fesieri, al gambelor, al braţelor; de altfel, sunt zonele în care şi celulita îşi face rapid culcuş….:(.

Ce-ai zice de flotări?!?

Ştiu, când auzi de flotări, te duci cu gândul, fără doar şi poate, la un regim milităros, strict, şi foarte, foarte, foarte bărbătesc…culcat soldat!; nu-i aşa? Probabil şi din această cauză, pentru multe femei, cuvântul flotare nu intră în “vocabularul” sportiv. Eu, ca una care ştie pe propria-i piele ce rezultate spectaculoase dau flotările, vă provoc la a învăţa împreună acest exerciţiu – care nu te face mai puţin feminină, dimpotrivă – vei vedea!

Flotările întăresc îndeosebi muşchii pieptului şi posteriorul braţelor

Aşa că, te îndem ca pe lângă exerciţiile de tonifiere, cu sau fără gantere, pe care le faci pentru braţe, piept şi spate, adaugă în antrenamentul tău domestic câteva serii de flotări. Fac minuni! Dar nu mai devreme de 6 săptămâni – cu condiţia unei frecvenţe aproape zilnice.

Dacă acest exerciţiu nu l-ai făcut niciodată, începe astfel:

1. Aşează-te în genunchi, sprijină-te pe palme şi împleteşte gleznele;

 

2. Mută centrul de greutate mai spre faţă până când corpul tău, de la genunchi până la umeri, formează o linie diagonală, dreptă (foto stânga);

 

3. Ridică gleznele de la podea; singurele puncte de sprijin trebuie să fie genunchii şi braţele deschise la o distanţă cel puţin egală cu cea a umerilor;

4. Inspiră, încordează abdomenul, fesierii; îndoaie coatele şi coboară pieptul; expiră.

Nu te concentra pe a duce pieptul cât mai aproape de podea! Important este în acest stadiu să execuţi corect exerciţiul şi să menţii încordaţi muşchii abdominali şi fesieri.

Foarte important! Încordarea abdomenului şi a fesierilor este garanţia că nu vei arcui zona lombară! Începe cu un număr mic de repetări, 8 sau10, şi, pe măsură ce devii mai rezistentă, creşte treptat numărul repetărilor şi al seturilor. Execută corect şi atent exerciţiile pentru a evita problemele cu articulaţiile.

Mai târziu vei putea trece la a face exerciţiul sprijinită pe vârfuri şi pe palme.

Ce muşchi lucrează: pieptul (pectoralii), umărul anterior (deltoidul anterior), braţele zona anterioară (bicepsul), dar, mai ales, cea posterioară care ne deranjează (tricepsul), abdominalii, fesierii.

Aş putea spune fără să greşesc: flotarea este un exerciţiu complet, o sumă de exerciţii înglobate într-unul singur şi de o intensitate foarte mare.

În plus, nu ai nevoie de aparate sau echipamente speciale – îl poţi face pe covorul din living, pe gym ball, pe o bancă în parc, pe un şezlong la mare sau pe marginea piscinei, oricând ai 10 minute de respiro. Scuza “nu am timp să merg la sală” nu ţine, cel puţin când vorbim despre acest exerciţiu; şi nu numai:).

Pentru bărbaţi

Bărbaţii, mai ales cei foarte grăbiţi şi fără de timp liber, pot face acasă acest exerciţiu – spală onoarea:) şi atenuează sentimentul de vinovăţie – acela că nu faci nici un pic de sport:).

Tălpile poziţionate drept focusează efortul pe pectoralul inferior; mutarea centrului de greutate mai spre faţă prin inclinarea spre înainte a tălpilor solicită mai mult zona claviculară a pectoralului.

Mâinile distanţate fac să lucreze mai mult zonele laterale ale pectoralului; apropierea mâinilor solicită mai mult zona din jurul sternului.

În toate cele 4 cazuri, braţul anterior (tricepsul) este intens solicitat.

Cele mai bune rezultate le dau seturile mari; 10-15-20 repetări fiecare.

Nu uita să închei cu exerciţii de stretching pentru relaxarea braţelor, în special.

Related Posts

  • Jos burta! Sus…costumul de baie!Jos burta! Sus…costumul de baie! Din punctul meu de vedere, les jeux sont faits rien ne va plus; dar, daca totusi insistați si dacă v-ati propus ca, in concediu, sa aratati (mai) bine in costumul de baie, pastrati ca ultima optiune "napustirea" asupra regimurilor de tipul 2 frunze de salata si restul apa. Ca rezultat, […]
  • Go, Oana!Go, Oana! Cine se trezeste de dimineata, lucreaza cu mine.... Oana, un foarte talentat bucataras.ro  a inceput antrenamentele cu mine in ianuarie, iar acum lucreaza in ritmul meu (desi nu a mai facut sport inainte). A slabit, si-a micsorat considerabil coapsele, a crescut in rezistenta. Cum sa nu […]
  • Un exercițiu simplu pentru pieptUn exercițiu simplu pentru piept La cererea ascultătorilor noștri, inaugurăm astăzi rubrica ”Un exercițiu simplu” pe săptămână (sau chiar mai des - depinde de ”inspirație”, lumină și umbră. Exercițiile pot fi făcute oriunde - acasă, la birou, în parc, în mașină (atunci când nu ai volanul în mâini) etc.-  fără să fie […]
  • O pizza de exerciții pentru acasă, vă rog! Să fie medie!O pizza de exerciții pentru acasă, vă rog! Să fie medie! Astăzi am în meniu o pizza quattro stagioni (ca un imn dedicat toamnei care va să vie acuș-acuș) de exerciții numai bune de făcut acasă. Blat subțire și crocant, vegetale multe, de toamnă, puțină cărrrrniță, sos de roșii proaspete cu busuioc și frunze de țelină - timp de coacere: 35 de […]
  • Când sunt femeile mulțumite?Când sunt femeile mulțumite? Femeile sunt deseori nemulțumite de ele însele! Femeile sunt rareori mulțumite de ele însele! Eu, desigur, nu pot face excepție. Am învățat însă ca atunci când nemulțumirea mă încearcă, să privesc mai adânc spre copiii mei și spre tot ceea ce am realizat; să fiu realistă și să mă […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *