Dacă beau vin slăbesc?

”Sunt la dietă”, pot continua să beau vin?
Înainte de a începe un program de slăbit, este absolut firesc să (îți) pui câteva întrebări care să te ajute în a înțelege mai bine drumul pe care ai pornit. Azi, a treia întrebare din șirul de 10 promise.
Cu toate că vinul roșu conține tanin, cu proprietăți antioxidante, acesta este și bogat în calorii (aproape de nivelul grăsimilor 9 kcal/gr.): 7 kcal/ gr. de alcool).
Caloriile din alcool mai sunt numite si calorii “goale”.
Cum ficatul proceseaza 95% din alcool (in jur de 7 pana la 14 ml/oră), consumul repetat blochează productia de enzime digestive ale ficatului, ducând la scăderea capacității de absorbție a proteinelor, grăsimilor, vitaminelor, mineralelor.
În fata alcoolului, nu toti suntem egali. De pilda, femeile sunt mai dezavantajate decat barbatii. Suntem mai vulnerabile pentru că procentul de grăsime la noi este mai mare si avem mai putin apă în corp decat barbatii, ceea ce face ca alcoolul sa ajungă in concentrație mai mare în organism și să ramana mai mut timp.
Asocierea alcoolului cu mese copioase potențează transformarea în grasime a nutrientilor. In perioadele in care va doriti usurarea de cateva kilograme, e bine sa renuntati total la alcool, altfel veti bate pasul pe loc si veti avea senzatia ca va sacrificati pentru nimic.
350 ml de bere sau 150 ml vin sunt comparabile in continut de alcool cu 30 ml de tarie de 80 grade, diferenta fiind ca taria se absoarbe mai repede în sange decât vinul sau berea.
De reținut că un pahar de alcool furnizează aproximativ 100 kcal. Limitează-te la 1 pahar pe săptămână pentru femei și două pentru bărbați – un bun etalon atât din punct de vedere al sanatatii, cât și pentru dieta.
Există nutriționiști care spun că, atunci când urmezi un plan de slăbit, un pahar de vin îți anulează rezultatele la cântar pe 2 săptămâni. Asta s-ar putea traduce printr-o stagnare a numărului de kg. – într-o abordare optimist-realistă.

Related Posts

  • Cât de important e micul dejun pentru slăbire și tonifiereCât de important e micul dejun pentru slăbire și tonifiere Nu sunt deloc simpatică, dimineața, când îmi întreb cursantele dacă și ce au mâncat la micul dejun, pentru că: 1. Cele mai multe dintre femei vor sa slăbească! 2. Cele mai multe dintre femei sar peste micul dejun din varii motive! 3. Cele mai multe dintre femei cred că vor slăbi […]
  • În cât timp poți avea un fizic definitÎn cât timp poți avea un fizic definit Direct sau indirect, mai curajos sau mai timid, aceasta este prima întrebare pe care o/ne-o punem atunci când, după multe lupte interne (dar nu intestine, după cum zice CT Popescu), după multe supărări pe oglindă și cântar, după enervarea și iritarea produse de afișarea performanțelor […]
  • Se poate slăbi cu un regim flexitarist?Se poate slăbi cu un regim flexitarist? Flexitarismul  pledează pentru un consum limitat de carne roșie și pește - o dată sau de două ori pe săptămână - fără a renunța complet la acesta, așa cum este cazul vegetarianismului. Mai mult, flexitarismul nu interzice niciun fel de […]
  • Vrei sa slăbești cu adevărat? Nu te lăsa manipulat!Vrei sa slăbești cu adevărat? Nu te lăsa manipulat! Dacă te-ai întrebat de ce proliferează publicitatea la produsele de slăbit miracol... Pentru că există o piață. Din păcate, industria produselor de slăbit generează cifre cu multe zerouri; în plus, funcționează legea cererii și a ofertei.... Iar cererea este din ce în ce mai […]
  • Stresul îngrașă. Cântarul urlă, disperarea crește!Stresul îngrașă. Cântarul urlă, disperarea crește! STRES + DIETĂ NU = LOVE Știai că, atunci când suntem stresați, nu slăbim? Parole d'honneur! Știu, e un truism. Și poate tocmai de aceea uităm și, cu cât rezultatele pe cântar sunt mai încăpățânat stagnante sau chiar mai rău, cu atât ne cresc angoasa și stresul.  Una […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *