Dacă beau vin slăbesc?

”Sunt la dietă”, pot continua să beau vin?
Înainte de a începe un program de slăbit, este absolut firesc să (îți) pui câteva întrebări care să te ajute în a înțelege mai bine drumul pe care ai pornit. Azi, a treia întrebare din șirul de 10 promise.
Cu toate că vinul roșu conține tanin, cu proprietăți antioxidante, acesta este și bogat în calorii (aproape de nivelul grăsimilor 9 kcal/gr.): 7 kcal/ gr. de alcool).
Caloriile din alcool mai sunt numite si calorii “goale”.
Cum ficatul proceseaza 95% din alcool (in jur de 7 pana la 14 ml/oră), consumul repetat blochează productia de enzime digestive ale ficatului, ducând la scăderea capacității de absorbție a proteinelor, grăsimilor, vitaminelor, mineralelor.
În fata alcoolului, nu toti suntem egali. De pilda, femeile sunt mai dezavantajate decat barbatii. Suntem mai vulnerabile pentru că procentul de grăsime la noi este mai mare si avem mai putin apă în corp decat barbatii, ceea ce face ca alcoolul sa ajungă in concentrație mai mare în organism și să ramana mai mut timp.
Asocierea alcoolului cu mese copioase potențează transformarea în grasime a nutrientilor. In perioadele in care va doriti usurarea de cateva kilograme, e bine sa renuntati total la alcool, altfel veti bate pasul pe loc si veti avea senzatia ca va sacrificati pentru nimic.
350 ml de bere sau 150 ml vin sunt comparabile in continut de alcool cu 30 ml de tarie de 80 grade, diferenta fiind ca taria se absoarbe mai repede în sange decât vinul sau berea.
De reținut că un pahar de alcool furnizează aproximativ 100 kcal. Limitează-te la 1 pahar pe săptămână pentru femei și două pentru bărbați – un bun etalon atât din punct de vedere al sanatatii, cât și pentru dieta.
Există nutriționiști care spun că, atunci când urmezi un plan de slăbit, un pahar de vin îți anulează rezultatele la cântar pe 2 săptămâni. Asta s-ar putea traduce printr-o stagnare a numărului de kg. – într-o abordare optimist-realistă.

Related Posts

  • Slăbesc, deci mă mențin?Slăbesc, deci mă mențin? 1. Cât de mult voi pierde în greutate într-o săptămână?   Atunci când începi un program de scădere în greutate, principala ta preocupare este dacă această metodă este eficientă și dacă vei pierde rapid în greutate. Unele regimuri (cele […]
  • Sfârcuri și smârcuri tămâioaseSfârcuri și smârcuri tămâioase Imediat ce termin carte asta, cobor în pivniță după compot. Sau poate nectar din cel făcut vara trecută? Sunt însetată la propriu (cartea mi-a decorticat niște anse pe care le-am ținut în adormire), cealaltă sete mi-o ostoisem întru câtva. Am vâslit în cartea asta uneori pe stomacul […]
  • As vrea, dar nu am timp sa fac sport!As vrea, dar nu am timp sa fac sport!   O propozitie repetata deoportiva de multe femei si barbati. Nu contest - pot fi  situatii obiective, nu le discut. Dar de cele mai multe ori reprezinta un scut de aparare impotriva  propriilor temeri, multe dintre acestea justificate. Ceea ce inseamna ca nu s-a produs […]
  • Baton (sportiv) din cereale, miere, merisoare Baton (sportiv) din cereale, miere, merisoare Servit la micul dejun sau chiar inaintea unui antrenament, batonul acesta isi merita caloriile, care nu sunt putine, desi are in compozitie cereale integrale neprelucrate industrial... Dar, chiar si asa, tot e o varianta cu mult mai buna, mai putin calorica si de preferat in comparatie […]
  • Cum să ne împăcăm cu propriul corpCum să ne împăcăm cu propriul corp Corpul nostru face nazuri. Are chef de dulciuri când noi vrem să-l trecem la dietă, obosește când noi vrem să-l urcăm pe banda de alergare. Diferă foarte mult de ceea ce ne-am dori să fie. De ce relația cu corpul nostru este atât de complicată? De ce, de multe ori, ni-l percepem ca […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *