Cum imi aleg pantofii de sport?

Intrebare aparent banala, nu-i asa?

Vazut, placut, cumparat! Atentie, insa! De aceasta alegere depind confortul si siguranta miscarilor pe care le vei face. O pereche buna de pantofi de sport, in care merita sa investesti, te scuteste, in primul rand, de dureri articulare si socuri in coloana vertebrala.

Zilele trecute, una dintre clientele mele parea ca patineaza, desi eram la capitolul exercitii aerobice. Vazand ca o privesc atent  (cautam sa inteleg ce se intampla fara sa deranjez pe toata lumea) mi-a spus: “alunec”!

Purta o pereche foarte draguta, noua, de pantofi ….. foarte potriviti pentru orele noastre de zumba, dar total nefolositori in cazul miscarilor aerobice. Ar fi avut nevoie de o pereche de pantofi de training ( talpa dreapta cu striatii  care confera mobilitate piciorului, dar sunt si aderenti).

Cand te hotarasti sa iti cumperi o pereche de pantofi de sport defineste foarte clar carui tip de activitate sportiva ii vei dedica.

Daca ai nevoie de pantofi de alergare si nici un vanzator nu e disponibil in acel moment, opreste-te in fata raftului de “”running” si vezi ce-ti place. Noile generatii de pantofi de alergare, pe langa forma aerodinamica si talpa mai groasa,  ofera si sprijin lateral, altfel incat sa limiteze tendinta de rasucire spre exterior a piciorului. In plus, protejeaza gleznele, genunchii, amortizeaza socurile. Am vazut in parc persoane alergand in espadrile. Sigur, e salutara dorinta lor, dar in timp efortul va fi resimtit, mai ales in coloana.

Pentru exercitii in interior, alege o pereche de pantofi de training  pe care ii poti folosi, la rigoare (daca nu vrei sa investesti suplimentar), si la dans.

Exercitiile de pilates, yoga, stretching le poti face fie desculta, fie purtand o pereche de balerini (fara poante, desigur) asa cum au incepatoarele in ale baletului.

E bine sa mai stii ca si pantofii de sport, oricand de solizi ar parea si oricat de mult te-ai atasat de ei, trebuie schimbati o data la 6 luni ( mai ales daca i-ai folosit frecvent).

Si eu am inlocuit la inceputul toamnei o pereche de pantofi de alergare pe care i-am folosit de cateva ori bune pe saptamana toata vara si de care ma atasasem foarte mult. S-au comprimat pur si simplu talpile, in special pe exteriorul calcaielor…..

Daca si mama ar fi stiut toate aceste lucruri, poate mi-ar fi schimbat mai des pantofii de sport de care ma debarasam de abia dupa ce le faceam o gaura cat o nuca in dreptul degetului mare…..

 

 

Related Posts

  • De la pantofi cu toc la adidasi, cat ai zice…. sportDe la pantofi cu toc la adidasi, cat ai zice…. sport Provocarea Mihaelei Birzila, de la Antena 3 (vezi mai jos filmulețul), de a povesti despre cum am facut schimbarea de la corporatist la freelancer, de la tocuri la adidasi, de la poșete la gantere si haltere, mi-a plăcut. Mi-a plăcut pentru că sunt convinsă că sunt foarte mulți […]
  • Stereotipuri antipaticeStereotipuri antipatice ”Din când în când, îmi surprind creierul pe punctul să producă gânduri care nu-mi plac deloc. Nu doar neliniști, tristeți sau furii exagerate, ci și clișee, stereotipuri. De exemplu, într-una din zile, m-am intersectat cu un bărbat de vreo 50 de ani, păr grizonant, îmbrăcat ca un […]
  • Siluete și nuduri: de ieri și de aziSiluete și nuduri: de ieri și de azi - Vreau să fiu slabă! Da, ce ai, mamă, ți-e rău? -Nu, da așa a zis Bote la rialiti șou că trebuie! Care Bote, mamă? Bottecelli? - Hai, mamă, cine mai e și Bottecelli ăsta? Pentru cele care se visează trase prin gaura cheii, genul top model anorexic, le reamintesc că formele […]
  • Linie și (de la) capătLinie și (de la) capăt O căsnicie, ba chiar o viață, se pot încheia și așa. Într-o gară, între trenuri care vin și pleacă, la șase fără un sfert. Iar asta poate fi o eliberare. Da? Atunci pentru cine? 48 de ani de viețuire comună, 13 copii și multe caiete (scrise aproape ilizibil) copiate îți dau dreptul de […]
  • Miraculoasele pastile de slăbit au ajuns și în România!Miraculoasele pastile de slăbit au ajuns și în România! ” "Am slabit 18 kg. in 2 luni' ...Am folosit tot ce se putea pentru a slabi. X este un produs eficient, nu ca altele - niciodata nu am fost in stare sa slabesc 18 kg. in doar 8 saptamani. Ceea ce se scrie despre acest produs este mai mult decat adevarat si este achizitia mea cea […]

You may also like...

1 Response

  1. marius says:

    Forte bune sfaturi pentru alegerea pantofilor de sport, simple, de bun simt si la obiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *