Category Archives: Tonifiere

Coapse subțiri? Am un exercițiu pentru tine!

20170128_150444Vrei coapse subțiri, puternice, sexy, dar ai și articulațiile bune?

Încearcă exercițiul din imagine. Eu l-am făcut ieri, după sesiunea de alergare pe zapadă. Datorită priceperii  😉 soțului meu în a manevra telefonul, exercițiul a fost repetat … și iar repetat.

Multumesc, Marius! Cum ai tu grijă de silueta mea….. 🙂 🙂 🙂

Crunch pentru abdomen cu pătrățele? Se poate și fără!

Cu tricou si adresa blogCând te-ai hotărât să te apuci de sport, nu-i așa că ai început cu exercițiile pentru abdomen tip ”crunch”?  (cele care presupun ridicarea părții superioare a spatelui de pe o suprafață plană)

Știu, și eu am început la fel!

Și, nu-i așa, că gâtul (zona cervicală) începea să te doară înainte să simți vreo ”arsură” în zona abdomenului?

După niște ani buni de practică zilnică, pot să va spun, în totală cunoștință de cauză, că se poate să îți profilezi un abdomen frumos și fără chinuitoarele crunch-uri (sau folosite la minimum), pe care, oricât de corect le-ai face, tot îți soliciți zona cervicală. Cu atât mai dificile pentru femeile cu sânii mai mari….

Exercițiile mele preferate sunt cele din video. Cu mult mai sigure pentru spate, pentru zona cervicală.

3 exerciții înlănțuite pentru abdomen- video

Jos burta! Sus…costumul de baie!

Din punctul meu de vedere, les jeux sont faits rien ne va plus; dar, daca totusi insistați si dacă v-ati propus ca, in concediu, sa aratati (mai) bine in costumul de baie, pastrati ca ultima optiune “napustirea” asupra regimurilor de tipul 2 frunze de salata si restul apa. Ca rezultat, in cel mai bun caz, pielea va atarna elegant.
Operati (mici) ajustari in meniurile zilnice si faceti (mai mult) sport. Si, (poate) daca cantarul se va incapatana sa ramana neclintit, diferenta o veti observa in larghetea hainelor, pielea si musculatura vor fi mai tonice. Un plus (pardon!… un castig), nici nu va veti intoarce din concediu cu +5kg.
Un exemplu de ajustare ar fi: inlocuirea covrigului, a merdenelei sau a pachetului de biscuiti cu 1 felie paine integrala+1-2 felii mozzarella+un mix de cruditati sau salata verde.
In ceea ce ma priveste, ajustarile mele vizeaza antrenamentul. Am adaugat o componenta aeroba la exercitiile de tonifiere/cresterea masei musculare (Vezi in video ce vreau sa zic.). Aaaa! Si capsunile….  😉

Vrei coapse sexy? Lucrează cu greutăți!

Sa ne revenim, deci! Pastele a trecut, ca maine vom fi la mare…. Pentru coapse tonifiate si sexy, nu exista alta cale decat aceea a exercițiilor cu greutatea propriului corp sau greutati aditionale + grija la farfurie. Multele ore de alergare fara exercitii de fitness s-ar putea sa nu te ajute prea mult in sculptarea coapselor si fesierilor. Mitul conform caruia exercitiile de fitness consuma mai putine calorii decat alergarea ramane tot un…mit.